ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 21, 2009

Баскетболистките с бронзов медал, мъжете - жертви на манипулация


На баскетболното игрище, спортистките на Софийският университет имаха да защитават титлата си от миналото издание на фестивала. Това се оказа непостижимо само заради присъствието на американски отбор тази година. САЩ победиха нашите и в групите, и на финала, но в останалите си мачове СУ надиграха противниците с класа и увереност. В първата си среща, баскетболистките надделяха над силния тим на Унгария, а на полуфинала се разправиха с Турция в много оспорван мач. Домакините разчитаха най-вече на високия си център, но СУ демонстрираха по-разнообразна игра и спечелиха след силна последна част. Така въпреки загубата от американките на финала, нашите баскетболистки бяха доволни от показаното на турнира и от бронзовите медали.

Баскетболистите пък станаха жертва на проявения от турците пишман-патриотизъм. Домакините направиха програмата за мъжкия турнир така, че всички силни отбори да са в единия поток, а турският тим да е в другия и така да достигне поне до финала. В следствие на тази схема, загубата на СУ от изключителния отбор на Франция още в груповата фаза отряза пътя на нашите към класиране напред и те отпаднаха. Все пак, възмездие за домакините имаше, след като те се представиха слабо и загубиха на полуфинала.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар