ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 21, 2009

6 купи за нашите в Истанбул


Спортистите на Софийски университет си писаха отличен на 29-тия международен спортен фестивал в Турция, като се завърнаха оттам с общо 6 купи. Организираното от университета Боажичи събитие се проведе между 15 и 18 май в Истанбул и събра студенти от над 20 държави да представят своите висши училища в 21 спортни дисциплини. Присъстваха и още четири български университета, но СУ се отличи с една от най-многобройните делегации въобще. Нашите пристигнаха със самочувствието от силното участие в миналогодишното издание на фестивала и успяха да защитят реномето си и тази година с три купи във волейбола, една в баскетбола и две в плуването за отборно класиране.

Освен съперниците, българските спортисти трябваше да преодолеят и слабата организация от страна на домакините. Цялото мероприятие се водеше от турски студенти, които не позволяваха никаква помощ от страна на преподавателите в техния университет. Гигантските мащаби на събитието и липсата на опит у организаторите си проличаха и до последно не се знаеше кога точно и дали въобще ще се проведат състезанията, а всяко събитие залегнало в програмата закъсняваше с около час. На всичкото отгоре, спортният комитет на Боажичи, чието мото е „Спазвай правилата, играй играта”, облагодетелстваше всякак турските спортисти за сметка на чужденците с разнообразни съдийски и организационни манипулации.

Но това не успя да понижи преобладаващо доброто настроение и дружелюбие у всички участници. Студентите от цял свят изживяха жизнерадостни три дни в Истанбул и затова може да се каже, че фестивалът изпълни целта си.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар