ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

сряда, януари 21, 2009

Честно (нашата програма)

Поредният студентски вестник... Мнозина ще кажат това и за себе си ще бъдат прави. Независим вестник, писан от независими студенти, от които нищо не зависи. „Свободен вестник” обаче е много повече от това.
Нашата независимост не е самоцел, а необходимост. Нашето издание си е поставило задачата да бъде трибуна не на студентски съвети, партии и организации. Такива има достатъчно.
„Свободен вестник” е отражение на това, което мисля аз, на това, което мислиш ти. На нашите проблеми, успехи и желания. На нас самите.
За нас всяко мнение е ценно и всеки читател е добре дошъл да сподели позицията си на страниците на вестника. Свободата на словото може и да е евтина стока в наши дни, но за нас тя е с най-голяма важност. Цензура няма да налагаме, поне не и в случаите, когато елементарните правила на общуването са спазени.

Нашият най-голям стремеж е да кажем, че младите хора в България могат да създават качествена журналистика. Визираме не само изучаващите масова комуникациая, а и всеки, който има какво да каже на обществото. Защо този пилотен брой е посветен изцяло на събитията от последната седмица?
Не преследваме евтина популярност, нито защитаваме нечии изцапани с кръв политически интереси. Счетохме, че протестите са събитие номер едно в нашия обществен живот, а в публичното пространство бяха изговорени множество неистини. Почувствахме се длъжни да споделим с читателите си гледните точки на няколко очевидци на случилото се пред парламента през последните дни. Съзнаваме, че има още много да се каже, може би сме допуснали и неточности. Важното в случая е, че тези грешки са по-скоро от липса на опит, отколкото част от нечия негативна кампания.
Обликът на „Свободен вестник” тепърва ще претърпи много промени – това е ясно. Ще публикуваме както актуална информация от всеки факултет, така и материали, посветени на всеки аспект от студентския живот – култура, спорт, клубен живот и много други.
Очакваме от вас не само текстове, но и предложения какво искате да четете на нашите страници.
„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.
Ние сме.
И вярваме, че не сме сами.
От редакцията

3 коментара:

  1. СУПЕР ИДЕЯ! ПРИВЕТСВАМ Я С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ! Дано имате ресурси и желание да продължите да издавате на повече броеве..., че досега животът на подобни вестници беше все доста кратък за съжаление! УСПЕХ!

    Колега ;-P

    ОтговорИзтриване
  2. А откъде да си го набавяме вестника? :)

    ОтговорИзтриване