ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 21, 2009

ТОЙ - май 2009

Блондо-силиконовата матрица

Омръзна ми да ме подозират и открито да ме обвиняват в скрит, явен и не-знам-си-какъв сексизъм. Писна ми аз да съм виновният, аз да съм рушителят на моралните взаимоотношения между половете.

Вървя си по улицата, мисля си за моите си неща и се разминавам с девойка, която освен 25-те грама фон дьо тен по лицето, е облечена като ония труженички от онази улица, където са червените фенери. Та същата тази, с която се разминавам, се носи – не, по-скоро се поклаща по улицата, предизвикателно разлюляла бедра, и с високомерието на ледоразбивача „Потъомкин“ цепи по курс в посока най-близката S-класа. Спирам и се почесвам по носа – за да не мисля сексистки, си нахлузвам студентската маска и започвам да разсъждавам върху феномена, с който току-що се разминах.


Какво е накарало тази някога скромна девойка да изглежда и да се държи като щраус?
Какво подхранва високомерието й? Чувал съм, че жената и огледалото са неразривно свързани, както бирата и шампионската лига, защо тогава не може да се види в огледалото на какво прилича? Това деколте, дето го е подчертала – не, по-скоро изложила на общественото внимание и дневен ред – предполага съответната мъжка реакция и няма за какво да плаче наляво и надясно, нагоре и надолу, че, видите ли, „ама мъжете ме гледат само в деколтето“!? Каквото повикало – такова се обадило, мила кукличке Барби. Тези поклащания за какво са ти, девойко хубава – ти на улицата ли имитираш някакви сексуални движения, или аз съм толкова тясно скроен, че не мога да различа чупките тип Галена-Малена (фолк певачки) от 50 метра? За какво ми говорите – за чест, за достойнство? Вижте се как се обличате, вижте се как говорите и как се държите. Къде са онези ЕСТЕСТВЕНИТЕ, онези, които не приличат на произведените от блондо-силиконовата матрица? Те просто изчезнаха някъде.

Това ми се случва по сто пъти на ден. Постоянно се разминавам с някакви непознати с изглед на порно звезди от световна или от квартална величина. Уважавайте ме, моля – апелират те. Ама разбира се, само секунда, да видя имаш ли повече от две мисли в главата. Защото първата мисъл е повече от ясна, целта оправдава средствата. А средствата са тези, с които ходите по улиците и очеизвадно ни ги натрапвате, а после се възмущавате, че никой не ви възприема за нещо по-различно от средство.

„Материалното над всичко“ е девизът на модерната жена – а всъщност така ли е? Малко съм объркан, защото всеки ден срещам жени, които ме впечатляват с вербалните си умения, жени, които не са роби на подсъзнателната заигравка между половете и които могат да проведат смислен и интересен разговор с един мъж. Именно тогава, мили дами, ние, мъжете откриваме, че вие сте приятен събеседник, другар, ако щете, който прави обстановката около нас по-красива и по-уютна. Тогава се вглеждаме във вас и с изненада откриваме, че бихме желали да ви опознаем и оценим истински.

„Алооо, маце”, казвам и ще казвам на всички жени, които си мислят, че силиконът и въртенето на задните части са ключът към успеха. „Куклооо” ще казвам на всички жени, на които ценностната система варира от сто до хиляда и повече евро ( изключвам професионално заетите). „Сладуранооо” ще наричам всяка, която явно няма какво да покаже, освен това, което не изисква особени интелектуални усилия. И тази кукла Барби, и тя ще чува всеки ден едно и също, и тя ще пори софийските улици по същия предизвикателен начин, и тя ще протестира против всичките видове сексизъм, и за нея нищо няма да се промени. Имат право да негодуват онези жени, които не са продукт на матрицата, но те са толкова малко и тяхната визия за междуполовите отношения няма никаква тежест в нашето матрично общество. Мисля, че е време дамите да се обединят около някаква идея какво ще демонстрират и какво не по улиците на България. Но, както знаем от историята, идеята дамите да имат единно становище е ,,кауза пердута“, така че на нас ни остава да внушим на по-силния пол, че късата пола и дълбокото деколте не са признак на първичното, а са опит на жената да покаже високото си интелектуално ниво.

Дълбокото деколте си е за гледане и за мен, и още за три милиона българи, това е по-силен закон от този на Нютон за земното притегляне.
Говорете с нас. Не порете въздуха със скоростта на лъскава кола (кабрио) с безмозъчен тип вътре!
Мили дами!

Наум Мороз

Няма коментари:

Публикуване на коментар