ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 21, 2009

Футболистките четвърти за сефте, футболистите отпадат


Във футболния турнир не грабнахме отличие, но фестивалът ще се запомни с първото участие на женски футболен отбор на СУ в международно състезание. Водените от треньора Георги Игнатов момичета стигнаха до четвъртото място при дебюта си, след като победиха с 4:1 Пакистан в груповата фаза.

Състезанието при мъжете пък изправи нашите срещу турския университет на Галатасарай и отбор от Румъния. Първата среща започна зле за СУ и турците вкараха още в 10-та минута след прехвърлящ удар. Оттам нашите се хвърлиха напред и получиха лек втори гол в 27-мата минута. До края на мача българите водеха играта, но не създадоха достатъчно голови ситуации и логично загубиха.

При втория двубой срещу румънците, дори победа не означаваше сигурно класиране. Това доведе до напрежение в нашите играчи и те получиха гол броени секунди след началото на мача. След кошмарния старт, СУ се окопитиха и натиснаха, а в 10-та минута и късметът им проработи – при един ъглов удар футболист на съперниците си забоде автогол за 1:1. Само шест минути по-късно, румънците отново поведоха с гол от дузпа, но до края на полувремето СУ изравниха за втори път с далечен шут. През втората част преобладаваха нервите вместо футбола, за което спомогна и страхливият съдия. В крайна сметка мачът завърши без повече голове и българите приключиха участието си в надпреварата.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар