ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Да идем на... ,,СТРОЕЖА``

Ако си студент и си фен на алтернативната музика във всичките й проявления, то няма как поне веднъж да не те е било яд, че в петък вечер си излязъл прекалено късно и не си си намерил място в „Строежа”.

Е, затруднения от този тип са неизбежни с толкова много мераклии за голяма наливна бира по 2,50 лв, готини бармани, гръндж обстановка и всичко това гарнирано с джага. Колкото и голямо да изглежда заведението с трите си бара, в един момент те се оказват недостатъчни, за да утолят жаждата на студента (не, не за алкохол) за готина вечер.

12-годишната възраст на клуба е показател за постоянството и предаността на клиентите му. Вярно е, че заведението е по-специфично като стил, но това всъщност е и запазената му марка. Онези пък, които не се кефят на металяги с дълги коси, типове с пиърсинги или като цяло не алтернативната музика, също не са пренебрегнати. Всяка сряда ,,Строежа“ танцува под ретро саунд. А нерядко се организират и тематични вечери – сиунг, хип-хоп найт и т.н. Определено едни от най-готините подаръци за клиентите на ,,Строежа“ са лайфовете на български алтернативни и рок групи. Остава, P.I.F., Анимационерите и която друга наша банда ви дойде на ум е стъпвала на импровизираната сцена, разположена на мястото на джагата, специално за концертите.

Всъщност „Строежа“ еволюира. Факт е интернет радиоточката „Строежа“
(www.radio.stroeja.com), която се разпространява предимно на границите на България. Музиката разбира се отново е ориентирана към стилове като хард рок, хип-хоп, гръндж, ню уейв, ска, пънк... В www.stroeja.com можете да прочетете всякакви новости и слухове от музикалния свят

В крайна сметка какво му трябва на човек?

Една добра песен,
една студена бира
и едно готино място...

Десислава Желева

Няма коментари:

Публикуване на коментар