ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

СУ губи от МГУ след нерви и разправии

Софийският университет (зелени екипи) загуби от Минно-геоложкия университет (бели екипи) с 0:2 в дербито на 10-тия кръг от студентското футболно първенство. На стадион „Академик” домакините от СУ играха слабо и намалиха сериозно шансовете си да се доберат до топ 4 на шампионата. Първите четири отбора в крайното подреждане се класират за републиканско първенство.

Мачът започна равностойно, като единствените интересни ситуации в началото идваха при центрирания от статични положения в наказателното поле на СУ. В 22-рата минута МГУ удариха греда след корнер, а в 36-тата откриха резултата чрез И. Георгиев, който бе оставен непокрит и засече центриране от фаул за 1:0.

Голът даде самочувствие на гостите и те направиха още няколко опасни
атаки в следващите минути. След триходова комбинация и удар във вратата на СУ, защитник на домакините изби топката от голлинията, а след още две минути, подаване по лявото крило намери К. Стефанов от МГУ, той стреля силно във вратата и направи резултата 2:0.

През второто полувреме „миньорите” се стремяха да пазят сигурния си
аванс, а домакините опитаха по-активни действия в предни позиции, но стигнаха само до няколко мелета в противниковото наказателно поле. Реалните опасности отново бяха пред вратата на СУ, породени от контраатаките на гостите.

Още в началото на втората част, обстановката се изнерви заради
грубо нарушение срещу капитана на Софийския университет. Домакините открито недоволстваха, че съдията показа само жълт картон на извършителя на фаула. Оттам нататък, острите влизания зачестиха, на резервните скамейки също беше горещо и се стигна до размяна на реплики между двата щаба. Реферът показа нов жълт картон малко след това, този път за опасна игра срещу вратаря на МГУ. В 70-тата минута контраатака остави футболист на гостите сам срещу противниковия вратар, но топката беше избита. „Миньорите” нямаха шанс и при още няколко добри удара към вратата на СУ. Но и домакините не успяха реално да застрашат съперниковата врата и мачът завърши без повече попадения. Резултатът стабилизира Минно-геоложкия университет на третото място и ги остави в борбата за класиране на републиканско първенство. Въпреки загубата, Софийския университет също запазва шансове за топ 4.

Тодор Ковачев, Наум Мороз

Няма коментари:

Публикуване на коментар