ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Делото „Борис Ангелов”


Помним ли какво се случи?

През декември 2007 г. в „Господари на ефира” бе излъчен материал, заснет със скрита камера от студентката Надежда Ташева, на който ясно се вижда как преподавателят по телевизионна журналистика от ФЖМК Борис Ангелов й отправя серия „неакадемични” предложения.

И двамата са в неизгодна позиция – тя търси начин да изкара оценка по предмет, който не е посещавала, докато той видимо се възползва от създалата се ситуация.

Излъченият в ефира на Нова телевизия материал, скандализира обществото и предизвика отстраняването на Борис Ангелов от Факултета по журналистика и масова комуникация. Надежда, от друга страна, се дипломира успешно и намери своята професионална реализация в областта на медиите. Не след дълго започнаха и съдебните битки.

И така до днес, две години по-късно, когато на 07.04.2009 г. съдът отново срещна двете страни по делото. Призовани бяха доц. Тотка Монова, декан на факултета, както и бивши студентки от ФЖМК, дошли да подкрепят отправеното от Надежда обвинение. Несъответствията в показанията им обаче придадоха друг образ на делото. Така от „перверзник” Борис Ангелов изведнъж стана преподавател, който винаги е предразполагал своите студенти, като се е държал приятелски с всички тях.

Заради гореспоменатите разминавания в показанията защитата на Ангелов поиска насрочване на две очни ставки, които по-скоро се оказаха в негова полза.

В крайна сметка, бе насрочено ново дело за 09.06.2009 г., когато ще бъдат призовани в съда Васил Мавриков, бивш репортер от предаването, и доц. д-р Лилия Райчева, преподавател по ТВ комуникации във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Силвия Никлева

1 коментар:

  1. Факта е че г-н Ангелов е явно по-добър журналист от нея след като не е дал инкриминиращи доказателства. Дори от записите излъчени от Господари на ефира със точно подбрани реплики може да създават впечатление че е искал някакви услуги от нея, но впечатление не е същото като да си е поискал.

    ОтговорИзтриване