ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Нашите пети във Франция, чакат турнира в Истанбул

В края на март тази година футболният отбор на Софийския университет взе участие в международен студентски турнир във Франция и зае пето място в крайното класиране.
В груповата фаза нашите надделяха над Белгия и Италия, а в последния мач завършиха наравно със Словакия и загубиха при последвалите дузпи (регламентът предвижда двата отбора да си бият дузпи след равенство в редовното време).

Така СУ се класира на второ място в тяхната група с 10 точки и на четвъртфинал срещнаха домакините от Франция, които са били и шампиони от предишното издание на турнира. Нашите загубиха от французите, след като и реферите удариха рамо на домакините. „Първите два-три мача бяхме по-избухливи и затова съдиите бяха по-строги с нас на четвъртфинала”, разказват момчетата от отбора.

След тази загуба футболистите на СУ победиха отново Белгия в мача за 5-6-то място и така останаха пети във финалното подреждане.

Между 14-ти и 19-ти май за момчетата от отбора предстои ежегодният
студентски спортен фестивал в Истанбул, който се организира от университета „Боажичи”. Те си спомнят със смесени чувства миналото издание на турнира, когато са завършили втори, след загуба от състава на домакините на финала. „Турският отбор просто трябваше да спечели турнира”, разказват футболистите, „Съдиите в мача бяха някакви студенти, които въобще не са се събличали по физическо. Имаше странни фаулове, дузпи и червени картони в наш ущърб”.
Тази година, футболистите са амбицирани за
реванш, както потвърждава и наставникът им Георги Игнатов (на снимката): „Момчетата са изключително доволни от турнира във Франция и чакат с нетърпение този в Турция”, казва треньорът.

"Свободен Вестник" им пожелава успех.

Тодор Ковачев, Наум Мороз

Няма коментари:

Публикуване на коментар