ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Дивака 00 – 24.

Всички любители на нощния живот в София знаят две основни неща за ходенето по заведения. Първо, ако са излезли преди да са отворили дискотеките, могат да се настанят в МакДоналдс на ъгъла на Витошка, защото работи до 24 часа. Второ, единственото място в центъра на София, където може да се хапне по всяко време на нощта е Дивака.

След поредната нощ на луди танци по дискотеките в 5 часа сутринта сме прекалено възбудени, за да си лягаме, но страшно гладни и уморени и, разбира се, отиваме към Дивака. Там, малко преди изгрев слънце, атмосферата е като в 8 часа вечерта – всички маси са пълни, отрупани с храна и алкохол, носи се весела глъчка. С капнали от танци крака се понасяме към една масичка и си поръчваме спасителните за всеки купонджия и махмурлия картофена крем супичка с кротони (към 2 лв.) и специалитета на заведението – супа в хлебче (2,50 лв.). Чашата студена вода е около 40 стотинки, но след нея може да усмирите фазаните в главата си. За по-изгладнелите и препилите е препоръчителна по-мазната храна, която възстановява най-добре от алкохола и липсата на сън, като пържените картофки от по половин и един килограм, които предлагат в Дивака.

По това време на нощта/деня може да срещнете всякакви хора, а персоналът си е свеж и любезен, както винаги. Дивака е перфектното място за разпускане и обсъждане на случките от дискотеката. Но ако искате да изтрезнявате там, трябва да знаете, че тоалетните са на втория етаж, до който се стига по едни доста стръмни стълбички.
Хубавото е, че може да се откарате там до когато решите и да спестите малко парички за такси, защото ако издържите до към 6 сутринта, може да се приберете и с градския транспорт.

Ваня Богданова

1 коментар: