ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Хей, краченца, хей ги две!

Несъмнено българската потребителка е родена да умее всичко, да знае всичко и да разбира от всичко. В природата й е да бъде прекрасна и очарователна! Но не зад волана…

Дали пък не е стереотип? Не, не, не… определено не е!

Няма да говоря наизуст, защото не е честно! Със сигурност има дами, които знаят буква по буква правилника за движение. На коламаска да ги бутнеш, стават и ти рецитират – първа точка, втора точка… то пътни знаци, маркировки, престроявания, предавки, огледала, съединител, полусъединител, рационализъм, логика – отвътре им идва, отвътре! Сменят гуми, дърпат закъсали джипове - то болтове, то крикове, аптечки, светлоотразителни триъгълници, изрядни документи, какво за тях? Шоуто на Опра! Максимално удоволствие! Виждат 5 минути напред във времето и анализират пътната обстановка, от километри усещат настроението на останалите шофьори и се съобразяват с него, дават път на пешеходци, не ги вълнува живо как са излезли на снимката за шофьорската книжка, карането назад е като почивка за тях, а успоредното паркиране – сутрешно кафе с цигара. Ободряващо!

Хубаво се посмяхме, сега да поговорим за нещата от живота.

Дами, не се шашкайте! Бъдете благодарни, че Господ не ни дава всичко, което искаме! Много отговорности, много напрежение изисква това шофиране! Пък я ти звънне телефонът, я ти полепне косата по гланца за устни, я спукаш гума… или пък те спре полицай, защото караш в насрещното. Върви му обяснявай, че зависи от гледната точка в кое платно караш! По-добре си изпотрошете любимите обувки от ходене, натъртете хубаво петичките, изнервяйте се, че в тази жега нямате климатик в косата… по-добре, отколкото да сте сбръчкани от каруцарски подмятания на подпухнали от ядове мъже, псувни и викове, че сте некадърни. Че са прави, прави са, но (!) само що се отнася до шофиране!

Но стига сме говорили за нещата, които не умеем! Нека да наблегнем на онези, които природата е избрала за най-добрите ни приятели – женските номера. Тях ги има дори в шофирането. Колко рушвети са изпуснали „кралете на шантажа” заради красивата, току-що „избелена” усмивка на някоя тунингована мадама, само те си знаят… Ето, виждате ли, глупостта пък е в мъжката природа! Може и да не сме добри шофьори, но сме тактици. А това е толкова по-прекрасно!

За доказателство прилагаме следните хитрини, изцяло дело на българката зад волана или вдясно на волана… Става въпрос за колана, който мачка красивите ни дрехи до безобразие!

Българки, порадвайте се на своите умения! Месенето на питки остана безвъзвратно в историята!

1. Бременна съм! Забранено ми е да обличам стегнати дрехи или да слагам колани в автомобил!
2. Току-що претърпях операция на бюста! Забранено ми е да обличам стегнати дрехи или да слагам колан в автомобил!
3. Кожата ми е твърде взискателна. Сложа ли колан, веднага се обривам!
4. Имам астма. Дишането ми е по-затруднено и коланът само усложнява нещата.
5. Изглежда съм се натровила от някаква храна, защото от половин час не спирам да повръщам.
6. Имам предменструални болки и ужасно много ме боли коремът! Сложа ли колан да го пристегне, ще припадна!

И така нататък, и така нататък…

Щастието в случая идва оттам, че никой не може да ни обвини в комплексарщина при ПТП-та! Къде се е чуло и видяло жена да вдига 220км/ч, за да се направи на „голяма жена”?! Това е толкова присъщо за мъжете! Не им се подигравайте така, те мислят, че това ни впечатлява! По-скоро глупостта им в случая ни изумява!

Разликата дали зад волана стои жена или мъж от наша гледна точка изглежда така: когато мъж стои зад волана, до него трябва винаги да има красива жена. Когато жена шофира, никой не би забелязал дали в колата има мъж, или не!

Така че, дами, не се шашкайте! Само не бива да шофираме и ще сме върхът! Отново ще умеем всичко, ще знаем всичко, ще разбираме от всичко! Само не бива да шофираме! Разбира се, това винаги зависи от настроението ни! :)

Силвия Никлева

Няма коментари:

Публикуване на коментар