ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 30, 2009

Вечното дерби

Наближава вечното дерби, което вероятно ще реши окончателно изхода на битката за титлата в "А" група. И двата отбора излизат за победа, която освен престиж ще оформи и окончателното класиране. При победа отборът на червените ще докосне титлата, а при успех сините ще скъсят дистанцията си на точка от лидера ЦСКА. Третият в класирането Локо (Сф), изостава на шест точки от сините и на десет от армейците, но остава в борбата за титлата. Евентуален равен мач между столичните грандове би бил идеалният резултат за „железничарите”. Двубоят ЦСКА – ЛЕВСКИ е в 26 кръг, четири кръга преди края на първенството, и ще се проведе на 9 май, от 17:45h на стадион „Васил Левски”. За момента отборът на ЦСКА води в класирането пред ПФК „Левски” с четири точки. (преди 25 кръг).

ЦСКА:

Цска имат по-тежка програма до края на сезона, но отборът е в отлична форма и с лекота побеждава противниците си на този етап. На втори май червените гостуват в Бургас, където са длъжни да вземат трите точки срещу Черноморец. След дербито с Левски, са гости във Варна, където традиционно са недолюбвани и ще им се наложи да победят отбора на Черно Море, ако искат да спечелят рекордната 32 шампионска титла. След това на армейците им предстои домакинство на прекия им конкурент Локо (Сф) в края на май.

В предпоследния кръг червените пътуват за Ловеч, където ще трябва да се борят за трите точки в мач, който обещава да е доста интересен, тъй като отбора на ловчанлии разполага с класни играчи, които могат да поднесат изненади на всеки отбор. В последния кръг ЦСКА приема Локо (Мз) на ,,Армията’’.
Голмайстор – Данчо Тодоров с девет гола в 22 мача.

Левски:
Отборът на Левски има една единствена алтернатива – да побеждава от тук нататък. На трети май сините посрещат Сливен на „Герена”. Очаква ги труден домакински мач, тъй като сливналии имат теоретични шансове да се класират в зоната на УЕФА. След дербито с ЦСКА, сините посрещат Спартак (Вн), а два кръга преди края имат тежко гостуване на „Овча Купел”, където ще се изправят срещу един от преките си конкуренти Славия. В предпоследния кръг са домакини на Минъор (Пк), който играе традиционно мотивирано срещу Левски. Първенството завършва за сините с гостуване на Пирин. Всяка точка е жизненоважна за Гонзо и компания, ако искат да се борят за титлата.
Голмайстор – Георги Иванов с девет гола в деветнайсет мача.

Наум Мороз

Няма коментари:

Публикуване на коментар