ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

събота, май 01, 2010

Ще има студентско радио – в интернет!

Понякога така познатите и клиширани думи „Когато има желание, има и начин” се оказват истина. Нашият вестник вече Ви разказа за предаването на студентите от Факултет по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) „Академия на НЕуките” по радио „София”, но ако един час седмично с тях не Ви стига, вече имаме решение на проблема - новото студентско онлайн радио.

След доста усилия малка група студенти от втори и трети курс успя да спечели проект, с който сега се финансира. Закупена е техниката, с която продукцията ще се качва в мрежата. Създаването на сайт на медията предстои. В момента се обсъжда програмната
схема и се избира подходящо име за радиото, а в ръководната структура участват само студенти.

Основните цели на новата електронна медия са няколко. Тя далеч не е изградена само за да усъвършенства практическите умения на учещите във ФЖМК, макар че ще направи и това. Идеята е да бъде полезна на всеки студент, като предоставя информация и забавлява. В другите електронни медии все не се намира място за проблемите и нуждите на т.нар. българска младеж. Точно поради тази причина радиото на студентите ще нищи и разследва заплетени казуси, ще представя както новини, така и открития и най-важното - ще опита да покаже на света какво таи студентската душа.

Медията ще бъде отворена не само за студентите на Софийския университет, но и за много студентски организации. Като целеви групи на проекта са определени студенти, университетски преподаватели, кандидат-студенти и всички свързани с академичната общност - младите като цяло.

Възможностите за развитие пред бъдещото ни онлайн радио са много, но както се казва – ще поживеем и ще чуем! За да споделите с нас своите виждания, желания и предложения, пишете ни на: studentskoradio@abv.bg

Диана Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар