ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

вторник, април 27, 2010

40 ентусиасти полетяха с орлите по Великден


Старопланинските върхове и баири станаха дом на първото национално състезание по парапланеризъм „О, Габрово” на 3, 4 и 5 април. 40 пилоти от цялата страна зарязаха великденските трапези и козунаци, за да гонят вятъра из небесата над централна България. Победител в състезанието стана Георги Иванов от Габрово с прелетени общо 103.6 км за трите състезателни дни.

Ако и на вас ви се иска да видите света от птичи поглед, съвсем не е нужно да сте професионалисти в този спорт. Можете да летите и като пасажер в тандемен полет. Удоволствието ще ви струва към 100 лв., но определено не е за изпускане, а усещането е уникално. Разбира се, можете да решите самостоятелно да си трошите главата и да се оръсите стабилно за екипировка и курсове, но този вариант не е чак толкова препоръчителен. Всъщност парапланеризмът носи достатъчно емоции и когато си здраво стъпил на земята и просто съзерцаваш летящите. Всичко за парапланеризма и хората, които се занимават с него, можете да откриете на www.skynomad.com.

Десислава Гичева

Няма коментари:

Публикуване на коментар