ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

сряда, април 28, 2010

Пестелива идилия


Събитие на месеца: парите свършиха :(

Рано или късно всеки студент стига до онази ужасяваща нажежена до бяло точка в живота си, когато не само няма пари, но и няма надежда скоро да се появят някакви финансови постъпления. Не си правете никакви илюзии – именно в този критичен момент ще Ви изтече картата за градския транспорт, ще Ви спрат интернета, поне 1000 души ще решат да Ви поканят на рождения си ден и, разбира се, ще Ви се дояде адски много черен хайвер с шампанско Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7. За жалост не можем да Ви помогнем за първите гадории, но като отзивчиви колеги ще Ви подадем ръка в кулинарната сфера. Само в зверски изкривеното Ви от глад съзнание това може да се доближи до деликатес, но ако не друго, поне ще накара странните звуци от корема ви да спрат за приличен период от време.

Необходими продукти и пособия:
• Един пакет от най-обикновените и най-промоционаните бисквити, които можете да намерите;
• 30-40 грама масло или маргарин; в краен случай олио, гел за коса или антифриз1 също вършат работа;
• Една-две лъжици захар или буркан сладко от бабиното;
• Листа от вестника;
• Лъжица или нож (дори да притежавате и двете, не се хвърляйте да ги цапате ей така, а първо проветете дали е останал препарат за миене на съдове и дали не са спрели водата);

След като вече притежавате всичко необходимо, разпънете листа от вестника и се настанете удобно (това поне е безплатно). Първо внимателно извадете една бисквита от пакета, намажете я с мазната субстанция, след което потъсете със захар или пльокнете
малко сладко. След това сдъвчете всичко и преглътнете. Повторете докато нещото не свърши или вече не сте гладни. След това внимателно изтупайте и сгънете страницата и го сложете на купа с хартия за рециклиране.

След това мозъкът Ви ще бъде в перфектна кондиция да се сети кой би могъл да ви даде пари назаем или от къде бихте могли да припечелите няколко лева. И никога не забравяйте, че рано или късно периодът на безпаричието ще свърши и ще дойде щастливият период, в който ще си рупате на воля черен хайвер ;).

Галя Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар