ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

вторник, април 27, 2010

БГ радио подля вода на наградите си


Годишните музикални награди на БГ радио вече са раздадени. Къде справедливо, къде не е друг въпрос. Жалко само, че повече внимание се обърна на турбо-гига-мега-мига-яката
водна сцена, отколкото на факта, че почти никой не пя на живо. Някакви хора излизаха, приказваха някакви неща и даваха награди на Миро. Него пък го нямаше, защото берял лалета в Холандия.

Приза за текст изненадващо отиде при Графа, чиято песен ,,Оставяш следи” не блести с особено проницателен текст. Не оставайте с впечатлението, че не се кефя на вече щастливо женения благородник. Дори се зарадвах, когато видях хубавата му физиономия по телевизията, но пък трябва да сме обективни - ,,Нищо няма да те спре да стигнеш до мен. Без глас управляваш ме.” не е най-оринигалното нещо, което сме чували напоследък.

Мария Илиева и нейният приятел от неопределена националност Кийт Топсън взеха наградата за дует. После танцуваха под звуците на собствената си песен, докато талантливо отваряха и затваряха усти от време на време, демонстрирайки, че могат да движат челюстта си в пълен такт с музиката. Живо пеене ли? Сега на мода е устната
гимнастика.

Наградата за албум взеха група ,,ТЕ”. Те обаче са толкова безлични, че не мога дори да ги разкритикувам или похваля за нещо. В тази категория беше номинирана и силиконената Барби, пееща против силиконените Барбита, Аксиния. За щастие тя не взе никаква награда, защото зрителите най-вероятно са усетили, че в идеологията й нещо куца. Съществуването например.

За мое огромно съжаление наградата за дебют взе Маги Джанаварова, която специално
за наградите на БГ радио напусна временно бостана, където работи на 12-часови смени като плашило.

За изпълнителка на годината бе обявена Деси Добрева, която за последнен пък изпълни нещо преди повече от пет години в Шоуто на Слави. Очевидно идването на 2012-та прави възприятията за време разтегливи и неясни.

Всички останали награди, без тази за група, отидоха при Миро. Амбициозният
изпълнител обаче със сигурност ще се закани догодина да прибере отличията както за соло изпълнител, така и за изпълнителка, дует и група.

Десислава Желева

Няма коментари:

Публикуване на коментар