ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

вторник, април 27, 2010

Непобедими на маса и полови атлети се борят за купата на ФМИ


Рекордните 28 отбора участваха в турнира

Футболният турнир за купата на ФМИ се проведе за трета поредна година. Този път в него участваха рекордните 28 отбора, разпределени в 7 предварителни групи. Всички тимове носеха колоритни имена, като ЯдениеИПиенние, Половите Атлети, Непобедими на маса, Съмтаймс уин, съмтаймс люн. В състезанието се включи дори и Образцовата математическа гимназия от Пловдив, представена от 10 футболисти, които стигнаха до осминафиналите. Кървавите мачове се играха на терените в ж.к. Дървеница и в Студентски град, предоставени за безвъзмездно ползване от Столична община.

Идеята за футболен турнир на ФМИ дошла преди 2 години на студента по информатика Емилиян Кадийски. „Тогава си мислех, че във ФМИ могат да се съберат поне 8 отбора по футбол и да се направи турнир. За моя изненада се записаха 21 отбора и трябваше първо да се разпределят по групи.”, казва организаторът на състезанието. През 2009 турнирът се провежда за втори път с 24 тима и се превръща в нещо като традиция за Факултета по математика и информатика. Първите две години спонсор на инициативата е Факултетният студентски съвет, но за тази година организаторите успяват да намерят и генерален спонсор – фирма Телерик. Това дава възможност да бъде осигурено всичко необходимо за турнира – купи, медали, топки, отличителни потници, та дори и лекари и професионални съдии.

До редакционното приключване на броя не бяха изиграни полуфиналите и финалът. Победителят е някой измежду четирите полуфиналиста - Непобедими на маса, Четата на бай Георги, Ораган Гацово и ЯдениеИПиенние. Но кой точно ще вземе купата няма толкова
голямо значение. По-важното е хубавата традиция да не спира дотук. „Турнирът представлява голям интерес за студентите и се надявам да има кой да го организира след като аз завърша.”, признава Емилиян Кадийски. Ние също се надяваме всяка година все повече претенденти да спорят за купата на ФМИ.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар