ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, март 19, 2010

SOS! Спаси образованието сега


Нов министър – нов късмет! Това е мечтата на всяко министерство. „Нашият” реши да остави нещата в наши ръце и започна инициатива, чрез която всеки може да даде своето предложение за реформи във висшето образование. Ето и предложенията и желанията на екипа на „Свободен вестник”.

1. Петък – пазарен ден! Мислехме да предложим петък като ден, в който да е позволено носенето на слънчевите очила и шапки, но много по-разумно е да се предостави петък като ден, в който студентите да могат да свършат част от задълженията си. Например да посетят софийската забележителност – Мола!!!, да си напазаруват хляб, кренвирши и бира от „Фантастико” или да отидат до автогарата, за да си получат задължителното седмично колетче от мама - буркани със сърмички и пълнени чушки.

2. Подкрепяме предложението студентите сами да си избират предметите и да си правят учебната програма. Дори според нас е най-добре всеки студент да си прави индивидуален кастинг, чрез който преподавателите да представят по най-атрактивния начин своята дисциплина. И тъй като критериите на българския студент са доста завишени, кастингът ще завърши на принципа – „Накрая ще оцелее само един!”

3. Да се обявят награди за най-нахално преписване, най-царски царски пищов, най-малко учене, завършване на курсовата работа в най-най-последния момент... Все пак и тези неща изискват доста усилия и нерви и ние смятаме, че заслужаваме награди за това, че извършваме чудеса от храброст.

4. Допълнително спонсориране на такива хубави инициативи като студентските вестници. Не че те в момента имат някакво финансиране, но срещу скромно спонсорство може и да публикуваме една рекламка на СУ от сорта на: „Кандидатсвайте в Алма Матер! Вие си знаете защо;)”.

Ваня Богданова

Няма коментари:

Публикуване на коментар