ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, март 15, 2010

Футболистките ни са втори в зала


Мъжете шести, УНСС бие и двата ни отбора

Женският отбор по футбол на Софийския университет завоюва второ място на студентския турнир в зала „Христо Ботев”. В провелото се през януари и февруари състезание СУ започнаха много силно и още в първия мач отнесоха УНСС с 5:1. Във втората среща момичетата победиха и ВТУ с 3:0 и се класираха за полуфинала. Там се изправиха срещу отбора на ХТМУ и отново надделяха убедително с 3:0. На финала ги чакаше тимът на УНСС, който нашите бяха победили категорично в груповата фаза. СУ бяха спечелили миналото издание на турнира и бяха амбицирани да защитят титлата си, но груби грешки в защита и неорганизирана игра доведоха до загуба с 1:3.

Въпреки последния мач момичетата на СУ оставиха отлични впечатления с играта си, а студентката от Историческия факултет Ирина Петрова беше избрана за най-атрактивна състезателка на турнира.


Останалите момичета, които взеха участие в турнира, са Анна Попова, Теодора Данева, Кристина Костадинова, Адриана Богойев, Силвия Стефанова, Амалия Ковачева, Ана Годинова, Наталия Дечева, Надя Иванова, Димитра Зерзи и Надежда Иванова.

Това е пореден успех за тима и неговия треньор Александър Еленков. През ноември отборът завърши пети на силния международен турнир по футзал в Милано, а през май стигна до четвъртото място на студентския спортен фестивал в Истанбул.

На състезанието в зала „Христо Ботев” достойно се представи и мъжкият футболен тим, който стигна до четвъртфиналите. В предварителната група СУ победи МТМ с 3:2 и ЛТУ с 3:1. Равенството 2:2 с ВУЗФ и загубата с 2:4 от УАСГ остави отбора на второ място в групата. Така на четвъртфиналите момчетата се изправиха срещу УНСС. Многото пропуски на нападателите на СУ се оказаха фатални срещу силния противник и нашите загубиха с 1:3. Тимът остана на шесто място.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар