ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, март 15, 2010

Концерти и фантоми

Преди по-малко от седмица в интернет плъзна мистериозен плакат, обещаващ две концертни вечери в компанията на Metallica, Rammstein, Alice in Chains, Skunk Anansie и компания. Малко хора му се вързаха обаче, но не се оказаха прави. Няколко източника, включително и сайта http://www.sonispherefestivals.com потвърдиха събитието. Жалкото обаче е, че българските фенове на Skunk ще се разминат със срещата с любимата си група. Официалните банди, които ще свирят на 22-ри юни са Metallica, Heaven and Hell, Slayer, Megadeath и Anthrax, а тези на 23-ти – Rammstein, Manowar, Alice in Chains, Stone Sour и Mastodon. Цените на билетите за един ден варират от 59 до 119 лева, а за два между 89 и 179 лева. Концертите ще се проведат на стадион ,,Васил Левски``.

Punk’s not dead. И ако все още има хора, които скептично бърчат вежди, когато чуят това, нека посетят концерта на The Exploited в София. Той ще се състои на 10 април в клуб ‘’Blue Box’’. 30 лева не би се сторила висока цена за онези, които искат да чуят нецензурираните версии на най-известните парчета на пънк бандата. Е, хайде, какво повече от това да си кажем освен – ще се видим на концерта!

Нека примем обаче, че не всеки се кефи на пънк. Специално за ретро пристрастените на 19 май зала ,,Универсиада” ще вибрира в ритъма на песните на легендите от АВВА. Е, не изпълнени от тях самите за съжаление. Единственият музикален състав, който притежва ексклузивни права да пресъздава напълно идентично точната версия на концертите на ABBA, е Arrival. И ако се доверим на музикалният сайт slysham.com песни като ‘’ Dancing Queen’’, ‘’Money, money, money’’ и ‘’Waterloo’’ ще бъдат представени с толкова блясък, че ще се почустваме като онези късметлии, слушали ABBA на живо.

По-темпераментната публика също не е пренебрегната. На 17 април концерт в зала 1 на НДК ще има испанската фланемко страст Конча Буйка. В момента тя е на световна обиколка, посветена на популяризирането на най-новия й албум “El Ultimo Trago” (което ще рече ,,Последно питие“). Хубаво е, че Конча е решила да го сподели и с нас.

И като един подобаващ финал на обзора на предстоящите музикални събития се явява застаряващият, но все така обаятелен и блестящ Боб Дилън. На 3 юни в зала 1 на НДК американският музикант ще изпее някои от най-добрите си песни, донесли му редица награди, сред които дори Оскар. Билетите за това музикално изкушение за съжаление варират от 50 до 150 лева. Е, приятно гледане на онези, които все пак имат намерение да отидат на концерта.

Десислава Желева

Няма коментари:

Публикуване на коментар