ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

вторник, март 16, 2010

RELOADED


Събитие на периода: пролетна умора

Вече поляхте всички изпити до края на втората докторантура и нещо не Ви е купонесто? Не ви се ходи и на научна конференция? Още ви пищят ушите от традиционната обиколка на дискотеките в Студентски миналата седмица и ви става лошо като чуете „На две големи...”? Снощи едва-едва будувахте до 3:00, за да си напишете курсовата, но въпреки това не изпитвате гордост от разтегнатите локуми? Преките последствия от затоплянето на времето и междустудентските отношения са изклюкарени, а желанието ви да ги доукрасите и да заформите масов женски бой пред факултета просто се е изпарило? Няма нужда да ви пипам челото - безнадеждо болни сте от пролетна умора.


За да живнете малко, утре сутринта изпълнете следните указания: станете раничко (към 10 - 11); пуснете си нещо хард, което да събуди качествено вас и целия етаж; потършувайте из хранителните си запаси (и тези на съквартирантите, много ясно) и си набавете следните продукти (или поне подобни на тях):

• Няколко филии хляб (не се притеснявайте, после мухълът после няма да личи);
• 1 яйце;
• 100 мл мляко (3/8 чаена чаша);
• Олио (или някаква субстанция, която става за пържене);
• Една–две–три щипки сол;
• Една–две лъжици брашно;
• Колкото успеете да изцедите от бутилките бира от снощи (но не повече от 7/16 от млякото);
• сурдинка с приблизителната големина на една филия хляб;
• средноголяма чиния и поне една вилица;
• тиган и устройство за подгряването му до температурата, при която олиото се нагорещява*;

След като си набавите всичко, разбийте яйцето в горепосочения съд, след което плавно прибавете млякото, солта, брашното и бирата. Вложете цялото си старание да се получи еднородна смес, която да е по-рядка от тесто за палачинки.

Както вече се сещате, щом олиото се сгорещи добре в тигана, пльоквате вътре филийка, добре напоена във вече създадената жълтеникава течна субстанция. Направете всичко възможно, за да получите хрускаво-кафеникав загар и от двете страни на всяка филия,
като междувременно се стараете да не подпалите блока.**

При нормално развитие на обстоятелствата трябва да получите около 6 искрящи от мазнина пържени златисти неща. Препоръчваме Ви да се избавите от прекомерната мазност, като изровите лекциите за оня изпит, дето беше мноооого гаден и едвам го взехте, и ги използвайте като попивателно средство. После с кеф ги изхвърлете през балкона.***

Накрая вземете пълната чинийка и излезте за малко в коридора, за да могат и тези, които досега не са уловили приятната миризма, да я усетят. После се усмихнете широко при мисълта, че на всички са им потекли лигите, но само вие ще имате удоволствието
да си хапнете. Предвид броя на филийте имате избор дали да си оставите и за вечеря, или пък най-сетне да се запознаете със симпатичната ви съседка.

_______________
*Да не съм кулинарна енциклопедия, че да Ви кажа колко градуса точно – поровете си се самички :Р
**Или поне ако случайно го подпалите, направете снимки и ни ги изпратете
с текст около 1 000 символа за публикуване в следващия брой.
***И случайно ако не уцелите контейнера за хартия, веднагически слезте долу и ги изхвърлете на правилното място!

Галя Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар