ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, март 15, 2010

Заверете семестъра на тенискорта

Не е лоша идея да изберете тенис на корт за ваш спорт в университета. Независимо дали сте играли преди или тепърва ще се учите, СУ предлага добри възможности за практикуване.

Кортовете се намират до Физическия факултет на бул. „Джеймс Баучър”. Въпреки че не са идеално поддържани, те са в съвсем прилично състояние. Към края на миналата година
беше поставен балон над тях и там вече може да се играе и през зимата.

Ако сте начинаещ и тепърва подхващате ракетата, мястото ви е на първия корт, където треньорите учат студентите на задължителните неща в тениса. Ще заучавате движенията на основните удари – форхенд, бекхенд и волета, ще може да се пробвате и на сервис, като понапреднете. Взискателните треньори рядко позволяват скатаване и при добро желание от ваша страна може да извлечете голяма полза от тях. Не е за подценяване, че все пак безплатно ви се предлагат ракета, корт и треньор, а от вас се очаква само старание.

В случай, че вече умеете това-онова в тениса и искате да поразцъкате, имате няколко свободни корта на разположение. От останалите студенти почти винаги се намират желаещи за спаринг, а ако имате късмет, може да случите на истински добър противник.
За да ви се брои присъствие, трябва да играете един час, но нищо не ви пречи да останете и повече, както и да ходите повече от веднъж седмично. Кортовете са на разположение за студенти между 9 и 12 всеки делничен ден. Това ги прави удобни за посещение преди обедни лекции, но може да се окаже проблем, ако имате учебни занятия всяка сутрин. За да получите заверка, са ви необходими 10 присъствия на семестър, но може да минете и с по-малко, с уговорката, че ще си наваксате пропуснатото.

При всички положения тенисът е един от спортовете, които университетът поддържа успешно. А малко тичане след топка рано сутрин би ободрило всеки студент.

Тодор Ковачев


Няма коментари:

Публикуване на коментар