ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, февруари 23, 2009

Парадът на влюбените

14-ти февруари – денят на влюбените, София. Този ден беше белязан от различни обществени прояви, една от които беше парадът на любовта. Въпреки студеното февруарско утро, настроение на участниците не липсваше.
Началото беше при паметника на Патриарх Евтимий, продължи по бул.”Витоша” и завърши при паметника „1300 години България” пред НДК. Събитието мина под егидата на БМЧК (Български младежки червен кръст). Доброволци раздаваха на минувачите изрязани сърчица и презервативи с надпис „Бъди в час”.

За целта бяха обособени специални пунктове по маршрута на парада. От там всеки минувач можеше да получи весела усмивка и „помощно средство”. Парадът премина под наслов „Нека се обичаме!”. В крайната точка на парада имаше издигната малка сцена, на която и около която се разви подготвена от организаторите програма. Тя включваше игри с участието на двойки от публиката и танци, изпълнени от различни формации. Модерен балет, народни танци, брейк бяха сред стиловете, които забавляваха събралите се минувачи и участници в парада. В непосредствена близост до сцената беше разположен павилион за целувки, но не истински, а от онези за хапване. За премръзналите имаше и топъл чай.

Михаил Абаджиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар