ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, февруари 23, 2009

„Свободен вестник”, стъпка втора

Здравейте,
Щом четете това, то в ръцете ви е вторият брой на „Свободен вестник”. Един месец след излизането на пилотното ни издание, днес ви предоставяме един променен по съдържание вестник. Разликата този път е в опита ни да обхванем повече аспекти от живота на младите хора. Миналото издание се фокусира над събитията от 14ти януари и идните му дни, защото се чувствахме отговорни да бъдем там и да видим с очите си случващото се. Да го отразим, водени от журналистически хъс, емоция и желание да сме част от това, което вярваме, че е зараждането на гражданското ни общество.
Поривът ни да създаваме качествена журналистика не е изчезнал, но както отбелязахме и в първата ни редакционна статия, ние не сме пропаганден вестник, не защитаваме ничии каузи и интереси. Целта ни е да засегнем всички теми, вълнуващи не само нас самите, но и интересни и полезни за читателите ни.

На страниците ни днес ще прочетете както отзвук на събитията, описани в миналия брой, така и материали на социална, културна, развлекателна и спортна тематика. В статиите сме отразили това, което ни впечатли през месец февруари и сме засегнали част от проблемите, с които един млад човек може да се сблъска.
След „революционния” първи брой получихме много коментари, както положителни, така и отрицателни. Постарахме се да вземем под внимание критиките и първият резултат е във вашите ръце!
Техническата еволюция в работата по броя надали прави чак такова впечатление, но смятаме, че разлика има – вестникът (а и неговият блог) вече е с по-добре подбрани снимки, шрифтове и други по-малки дизайнерски решения. Все още сме далеч от професионалистите, естествено, но работим в правилната посока.
Последното е по-скоро виждане на хора „от кухнята”, отколкото някаква оценка. Ако смятате, че можете да помогнете на „Свободен вестник” с материал, снимки или с нещо по дизайна – моля, пишете ни на e-mail svoboden.vestnik@gmail.com. Всякакви идеи, препоръки, критики и прочее са добре дошли.
Ами, това е. Пожелаваме ви приятно четене на новия ни брой!

От редакцията

Няма коментари:

Публикуване на коментар