ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, януари 18, 2010

Козирогът триумфира, рибите ги късат

Изпитите чукат на врататa. От кого ви съветват да преписвате звездите?

Овен: Винаги, когато става въпрос за занимания, които изискват концентрация и постоянство, овенът яко го е закъсал. Той не знае нито кога започва сесията нито колко и какви изпити има. Ще разбере тези подробности в последния момент и то съвсем случайно. Добре, че е роден, за да живее опасно и се справя с подобни екстремни ситуации - къде с преписване, къде с цената на много безсънни нощи, овните пак ще минат сухи между капките.

Телец: И той не си дава много зор. Големият проблем на телците не е, че не могат да учат, а че ги мързи да започнат. Телецът прави всичко възможно, за да отложи този момент – отвори ли учебника, веднага огладнява, после ожаднява, сеща се, че трябва да се обади спешно по телефона и че отдавна не е хранил животното си във фейсбук. Само нечовешко усилие на волята може да го спаси, но за щастие това е специалитет на телците.

Близнаци: Изпитите определено ги тревожат защото изискват от тях невъзможното - да им посветят цялото си внимание и то за дълго. Въпреки това близнакът съумява да превърне досадното зубрене в забавление. Друг негов таен коз е, че се научил да чете едновременно по няколко неща и да пише
паралелно с двете ръце.

Рак:
Ракът е самото старание, дори когато не е в сесия. Той се отнася изключително сериозно към образованието си и никога не учи в последния момент. Той ще шашне всички със своите знания, които в никакъв случай няма да изчезнат след края на изпита. Раците научават нещата бавно, методично, но пък за цял живот.



Лъв: Той сякаш никога не учи, до последно се размотава с приятели и виси по баровете, а накрая изкарва невъзможно високи оценки. Каква е тайната? По време на сесия лъвовете просто не си губят времето с такива маловажни неща като спане и хранене. Те може да водят бурен социален живот денем,
ала нощем учат неуморно, защото не биха се примирили с нищо по-малко от „отличен”.

Дева: Няма начин девите да бъдат скъсани тази сесия. Или която и да било друга година. Подредени и прилежни, те са научили повечето неща още по време на лекции. За онова, което им остава, са си изготвили стриктна програма. Въпреки това параноята, яко ги тресе и никога не се съгласявайте да ги изпитвате, когато се намират в такова душевно състояние. Дори да отговарят на въпроса ви още преди да сте го задали докрай, на тях ще им се струва, че мислят твърде много или отговорът им не е пълнен и нищо не може да ги убеди в обратното.

Везни: Единственият проблем, който могат да имат по време на изпит, е вродената им стеснителност. Има опасност да си глътнат езика от притеснение, което ще е жалко, защото са научили лекциите със запетайките. Няма страшно и за това си има лек. Звездите горещо им препоръчват да ударят едно (ама само едно) малко преди изпита и тогава ще видим кой кого.

Скорпион: Още им е трудно да осъзнаят, че празниците свършиха. Веднъж отпуснал се, скорпионът трудно се връща в правия път на
прилежен студент. Все пак той няма да се остави току така на течението. Само да изтрезнее и да се наспи и веднага почва да учи, честна дума!... И да има пропуски в знанията, лесно ще ги компенсира с чаровна усмивка и миловидно изражение.

Стрелец: Като останалите кибритлии в зодиака и стрелците не са в час с това какво трябва да учат. За щастие обаче имат много и все верни приятели, на които могат да разчитат за написването на курсовата работа
и утехата, че няма да бъдат скъсани и този семестър. В замяна на това стрелецът тържествено се кълне, че ще започне редовно да ходи на лекции и следващия път ще си научи всичко предварително. За съжаление обеща същото и в края на миналата сесия.

Козирог: Настъпил е неговият звезден миг. Докато всички други са се шляели през семестъра, ходили са на купони, проспивали са лекциите, козирогът е седял на първия ред и прилежно е записвал всяка дума. Ако сте си позволил да го майтапите за тази педантичност, сега със съжаление ще осъзнаете, че без неговите записки сте за никъде. Той ще вземе всичките си изпити с лекота, а после ще ги полее така, че да навакса за една нощ всичко, което е пропуснал през семестъра. Ето това е майсторлък!

Водолей: Ще направи всичко, което зависи от него, но само при условие, че това, което учи му е интересно. Водолеят не си губи времето в зубрене на скучни неща. Ако все пак му се наложи, ще го приеме философски и пак ще си свърши работата. Проблемът при него е в оценяването. Той е перфекционист по отношение и на себе си, и на другите. Пази Боже да получи оценка по-ниска от тази,
която е очаквал.

Риби: Безропотно ще приемат съдбата си на обречени през тази сесия. Не че няма да учат или да се опитат да напишат курсовите си работи. Просто ще го направят с предварителната нагласа, че всичко това е излишно суетене, защото накрая така или иначе ще ги скъсат. Звездите ги умоляват да не се предават толкова лесно, защото има реални шансове положеният труд най-малкото да ги спаси от поправителна септемврийска сесия.

Денка Колева

Няма коментари:

Публикуване на коментар