ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, януари 18, 2010

Осъдиха преподавател за сексуален тормоз


Борис Ангелов обжалва присъдата

Софийският градски съд (СГС) осъди преподавателя от Факултета по журналистика и масова комуникация(ФЖМК) Борис Ангелов на три месеца лишаване от свобода условно за сексуален тормоз на студентка. Присъдата е с изпитателен срок от три години.

Преподавателят беше обвинен от студентката Надежда Ташева от Варна. Тя се обърна към тв предаването „Господари на ефира” и с негова помощ засне срещата си с Ангелов със скрита камера. Записът беше изьлъчен по телевизията в три поредни епизода.

Поканен в сутрешния блок на Нова ТВ, Борис Ангелов нарече материала „силно манипулиран”. Според него е имало провокация от студентката, а самият той се държал „подигравателно”, за да разбере кой я „подучва”. Той определи случилото се като „опит да бъде отстранена кандидатурата му за директор на телевизия „Алма Матер” и твърдеше, че самата студентка „предлагала пари”, за да получи оценка.

Надежда Ташева от своя страна свидетелства, че е била „обект на сексуално изнудване”. Ангелов директно й казал, че я харесва и иска „да се закачат” и „да му отиде на гости”. Според нея нямало друг вариант да получи оценка. Твърденията й се доказвали със записа на скритата камера.

След излъчването на трите предавания в началото на декември 2007 г. прокуратурата повдигна обвинение срещу Борис Ангелов и договорът му във ФЖМК беше прекратен. Делото започна на 7 април 2009 г. Софийският районен съд го оправда, но СГС отмени тази присъда и на 26 октомври 2009 г. призна Ангелов за виновен.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Косара Белниколова

Няма коментари:

Публикуване на коментар