ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, януари 18, 2010

ТРИ грешки водят в Барселона


Нестандартно предизвикателство към любителите на книгата отправиха от издателство „Факел Експрес“ и културна асоциация „Артхостал“ в Барселона в първия по рода си у нас конкурс за най-добър читател, които стартира на 1 Декември2009 г. и приключва на 30 април 2010 г. Идеята на организаторите е да изпитат бдителността на читетеля, като през годината пуснат на пазара две книги с умишлено направени грешки. Във всяка една от тях ще бъдат допуснати по три грешки, които няма да бъдат правописни или печатни, а смислови, стилови, фактологически.

Първата книга е „Къщата на обесения“ от Красимир Дамянов, която е сборник с разкази. Авторът е добре познат на българската аудитория с романа си „Дневникът на една пеперуда”, номиниран за три от най-престижните литературни конкурса в страната - „Елиас Канети“, „ВИК“ и „Хеликон“.

Наградите са доста съблазнителни - безплатен самолетен билет до Барселона и една седмица на гости на асоциацията, но само ако откриете и трите грешки. Тези от вас, които забележат две грешки, ще се борят за една от десете втори награди – годишен абонамент за списание „Факел”. За една открита грешка са предвидени и петдесет трети награди – книга на издателството.

Отговорите си може да изпращате до 30 април чрез специална форма от сайта - www.fakelexpress.com или с препоръчано писмо с обратна разписка на адрес: София 1000, пл. „Славейков” 11, изд. „Факел експрес“.

Жребий ще определи спечелилите, чиито имена ще бъдат обявени на пролетния панаир на книгата или на културно събитие, свързано с 24 май.

Сега четете задълбочено и докато търсите грешките не пропускайте да се насладите и на многопластовите послания и неповторимия стил на автора. Успех на всички литературни детективи!

Ася Владимирова

Няма коментари:

Публикуване на коментар