ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, декември 04, 2009

Отборът на СУ започна силно първенството по футбол


Седем точки от четири мача за момчетата на Георги Игнатов

Изиграха се първите няколко кръга от студентското първенство по футбол. В четири
изиграни двубоя отборът на Софийския Университет записа две победи, един равен и една загуба. Трябва да се отбележи, че съперници бяха все отбори, които са преки конкуренти за класиране в призовата четворка, даващо право на преминаване във фазата на директните елиминации.

В първия мач беше победен тима на МГУ с резултат 1:0. Двубоят бе равностоен, като единствения гол вкара Чолев в средата на първото полувреме. Малко преди края от игра бе изгонен вратарят на СУ Ивайло Драгиев за игра с ръка извън наказателното поле, но въпреки това важната победа бе съхранена.

Във втората среща СУ беше категорично надигран с 3:0 от традиционния фаворит в първенството НСА. Представянето на отбора беше безобразно слабо, като и трите попадения бяха инкасирани още през първата част.

Последва двуостър мач с отбора на УНСС, който завърши без победител – 0:0. Положения пред двете врати почти липсваха, като и двата отбора еднакво заслужаваха да (не) победят. СУ отново завърши мача в намален състав след втори жълт картон, показан на един от защитниците в тима.



Най-силното представяне на селекцията на треньора Георги Игнатов беше в четвъртия
кръг срещу Техническия Университет. Съперникът беше буквално разпилян с 5:2, като още на полувремето резултатът беше класически – 3:0. През втората част се стигна до рагромното 5:0, преди да се случи донякъде логичното отпускане в редиците, което доведе до два почетни гола за ТУ. С много добра игра в този двубой се отличи бързоногият нападател на СУ Светослав Кацаров, реализирал две от попаденията. Първото от тях беше наистина впечатляващо - фамозно прехвърляне на вратаря отдалеч с външен фалц.

Така след четири мача СУ натрупа нелошия актив от седем точки, което му отрежда
място в челото на класирането. До зимната пауза остава още един мач срещу състава на ХТМУ. Освен това, срещата от първия кръг срещу УАСГ беше отложена за пролетта. След трудната програма в началото, изредила почти всички основни съперници за призовите места, напролет предстоят мачове с по-леки противници, като изключение прави може би само отборът на Полицейската академия. Георги Игнатов и възпитаниците му не крият амбиците си да повторят миналогодишното си успешно представяне. Тогава СУ се класира на трето място сред университетите в София и отпадна непосредствено преди финалната четворка. Сега полузаявените нагласи на всички в отбора са дори за спечелване на титлата в Софийското първенство. Пред момчетата стои поуката от досегашните четири мача и по-конкретно полюсът на представянето им веднъж срещу НСА и втори път срещу ТУ. Дано инерцията от последния качествен мач се запази и дори презимува.

Ангел Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар