ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, декември 04, 2009

Студентски спортни новини



Волейболистките на СУ завършиха на второ място в републиканското студентско първенство. На проведената между 3 и 5 ноември надпревара нашите стартираха с победа с 3:0 гейма срещу Русенския университет. На полуфинала СУ победиха и Варненския свободен с 3:1. На финала волейболистките, въпреки добрата си игра, загубиха от изключително силния отбор на НСА с 0:3.

Среброто е пореден успех за момичетата и техния треньор гл. ас. Петър Колев. Те завършиха втори и на международен турнир в Белград през октомври.

Департаментът по спорт на СУ обяви десетката на своите студенти-спортисти за 2009 г. Наградите се дават всяка година на най-добрите състезатели от представителните университетски отбори по различните видове спорт. Всички те са завоювали призови места от държавни, студентски и вътрешни състезания и турнири.

Тази година отличените спортисти са:
- Анна Попова – футбол
- Биляна Драмлийска – волейбол
- Димитър Търпанов – баскетбол
- Живко Желев – футбол
- Марияна Александрова – плуване
- Мирослав Шабански – фехтовка
- Петър Куленски – волейбол
- Радостина Кузманова – спортно ориентиране
- Филип Драголов – лека атлетика
- Явор Маринов – плуване


За треньори на годината Департаментът по спорт определи гл. ас. Делчо Илчев (баскетбол) и гл. ас. Георги Начков (плуване). За цялостeн принос за спортната дейност в университета са отличени гл. ас. Галин Попов (аеробика) и Людмил Симов.

По случай 80-годишнината на българския студентски спорт, Спортният департамент на СУ организира международна научна конференция. Тя се проведе между 13 и 15 ноември под името “Оптимизация и иновации в учебно-тренировъчния процес”. Председател на организационния комитет беше проф. д-р Димитър Гюров. Конференцията се посвещава на доц. д-р Димитър Хлебаров (1934-2009) - дългогодишен шампион и рекордьор по овчарски
скок и ръководител на катедра „Спорт” в Софийския университет между 1987 и 1994 г.

Tодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар