ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, декември 04, 2009

Спортовете в университета


Джогингът повишава тонуса и наваксва присъствията

Ако секретарката на факултета ви притиска да си представите заверката за спорт в края на семестъра, а вие дори не сте стигнали до прословутите съблекални на Биологически факултет – джогингът е вашето спасение!

Занятията се провеждат на стадион „Българска армия” и из Борисовата градина. Часове има всеки ден – два сутрин и два следобед. Това автоматично означава, че за 1 седмица можете да си наваксате присъствията за спорта от целия семестър.

От вас не се изисква да покривате нормативи – за начинаещите спортисти е необходимо
да направят поне три обиколки на стадиона за един час, а за по-напредналите – 10. Всеки тур е с дължина 400 метра. Накрая на тренировката се правят серия от упражнения за издържливост и разтягане. Към края на годината треньорите ще ви тормозят с по-силови упражнения, но пък ефектът от тях е доста ползотворен. Едва ли за сесията ще се издокарате с два реда плочки на корема, но пък ще усетите значително
повишаване на жизнения ви тонус.

Ако вече ходите на джогинг – използвайте последните сухи дни в годината, за да си наваксате присъствията. Ако чакате до януари, може и да затънете в преспите!

Ваня Богданова

1 коментар:

  1. e 4i qko ve ko ! az po princip praktikuvam jogging, ne za6toto nqmam zaverka po sport, a prosto go pravq za zdrave...rezultatite, uverqvam vi 6te doida s malko tarpenie...kakto se kazva v statiqta, 6te se 4uvstvate po-jizneni!

    ОтговорИзтриване