ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 06, 2010

Фаталният брой

Юни е месецът, в който върху главите на студентите се изсипват ужасът на горещината, сесията и решаването къде ще се ходи на море. Екстра добавката този юни са приятните въпросителни, свързани с финансите на университета. Всеобщото нямане на пари не подмина Alma Mater и можем само да се чудим колко дълбоко ще бръкне тя наесен в нашите джобове.

Ние обаче сме свикали на всякакъв вид изненади и вече сме станали по-издръжливи и от хлебарки. Колкото и да ни режат парите, няма да ни скършат хатъра да вземем диплома с надеждата покрай нея да сме научили нещо полезно. Ще си вземем изпитите, колкото и да е разбъркан учебният план, и ако трябва ще ходим повече на работа, отколкото на лекции, за да имаме с какво да си платим наема.

И наивно ще вярваме, че когато дойде време нашите деца да кандидатстват, законът за висшето образование ще е влязъл в сила. И че когато внуците ни влязат в СУ, администрацията ще си върши работата и няма само да глозга бюджета и нервира студентите.

Тази вечер ние ще си спретнем втора абитуриентска вечер, в която ще броим с пълно гърло до 13. Защото въпреки всичко изкарахме 13 броя от този вестник, които заслужават да бъдат поляти. Бъдещето е неясно като това къде ще се събудим утре сутринта, така че пазете този брой - той може да е пореден, може и да е последен...

Галя Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар