ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 06, 2010

AISEC вече и при нас

Френската международната организация AISEC (Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales) помага на студенти от всички специалности да развиват своите лидерски качества чрез придобиване на професионални и практически умения и изграждане на мрежа от контакти по цял свят.

Софийският университе многократно е бил домакин на масови събития, организирани от AIESEC, като на няколко пъти ректорът проф. дин Иван Илчев е бил почетен гост. С неговата подкрепа, но най-вече благодарение на усилията на студенти от СУ, тази година се сформира стартова група, която ще положи основите на AIESEC в Алма Матер. Официално локалната секция се очаква да бъде открита през май 2011г., като до тогава ще се обособи и официалният й офис.

Организацията има шейсетгодишна история и работи в 1700 унивеситета в над сто страни по цял свят. Дейността й е ориентирана към организация на международни стажове и дейност в областта на глобални проблеми като международна търговия, предприемачество
и корпоративна отговорност. За последните 20 години организацията изиграва важна роля в българското общество като организатор на значими проекти като „Дни на кариерата”, „Черноморска програма за развитие на младежта”, "Бизнесът в действие". Чрез национални семинари, обучителни групи и управление на екипи, тя помага на много млади хора да открият и развият своя потенциал.

Косара Белниколова

Няма коментари:

Публикуване на коментар