ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 06, 2010

Започва “Литературата на XXI век”

На 19 май в зала 1 на Ректората се състоя първото събитие от проекта на Студентски съвет „Литературата на XXI век”. То бе под формата на дискусия с писателя Георги Господинов, автор на книгите „Естествен роман” и „Аз живях социализма”.

Събитието пожъна голям успех. Срещата започна с четене на последната пиеса на Георги Господинов – „Апокалипсисът идва в 6 вечерта”, за която той получи наградата „Аскеер”. Представянето бе на автора и две студентки от специалност културология в СУ – Милена Бербенкова и Ива Георгиева.

Проектът „Литературата на ХХI век” е създаден с идеята да популяризира съвременната българска литература. Той е дело на Студентски съвет и най-вече на председателя на Комисията по култура към съвета - Георги Гаврилов (Унгарска филология, 4-ти курс). Поради наближаващата сесия следващите срещи със съвременни български писатели ще продължат през новата учебна 2010-2011 година. Тогава трябва да започне и проект студентско дарение на книги в домове за сираци.

Ивайло Динев

Няма коментари:

Публикуване на коментар