ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 06, 2010

АКО ви се чете

В края на май у нас излезе единственият роман на американския драматург и интелектуалец Артър Милър. Книгата се нарича ,,Фокус” и до голяма степен отразява светоусещането на Милър. Размазаните образи и перспективи, които заобикалят човек по време на цялото му съществуване, попадат във ,,фокуса” на действието. Което от своя страна се стреми да хвърли някаква яснота върху живота на главния персонаж, който от късоглед зрител на живота се превръща в негов основен участник.

„Връзки с обществеността на културни институции” е първото в България изследване върху комуникационните аспекти на културните институции. То е с практическа насоченост и предлага идеи за разрешаването на конкретни комуникационни “казуси”. Сред тях са дали може ли да се популяризира разпознаваем български символ, възможна ли е симбиозата на между изкуство и бизнес у нас и какви са перспективите за българската култура.

Романтичната интернет история на Еми Ротнес и Лео Лайке пък ви праща в съвсем друга дупка на кавала. ,,Седмата вълна” е симпатична книга, която ще се хареса както на по-непретенциозните читатели, така и на онези, които гледат предубедено на любовните романи. Този за щастие не е такъв. Виртуално-реалният привкус на книгата на Даниел Глатауер може да ви накара да се усмихнете. И да погледнете с очакване копмютъра си.. знае ли човек, някъде по жицата може да ви очаква голямата любов.

Десислава Желева

Няма коментари:

Публикуване на коментар