ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

неделя, юни 06, 2010

Една възможност за платен стаж тази есен

Не съжалявайте, че сте изпуснали сроковете за кандидатстване за бригади и летни стажове. Както винаги – ние ви предлагаме алтернатива. Изкарайте си едно чудесно лято и заминете на стаж есента. Как и къде – прочетете в тази статия.

Канадският институт Фрейзър обяви две позиции за стаж за периода септември – декември 2010. Самият институт е една от най-големите неправителствени организации, занимаващи се с проучвания и изследвания. Повече информация за дейността му можете да намерите на www.fraserinstitute.org. Институтът има стабилни традиции в обучението на стажанти.

И двете позиции са за офиса в Торонто. Първата е за място в центъра по изследване на здравната политика. Стажантът ще се занимава с изготвяне и обработване на проучвания, събиране на информация, писане на доклади и т.н. Необходимо е завършено икономическо
образование.

Втората позиция е за място в отдела за развитие. Там работата е по-свързана с политическа и икономическа дейност, маркетинг и мениджмънт.

Всеки месец Фрейзър институт ще ви плаща по $ 2000. Това, разбира се, не включва разходите за настаняване, храна и пътя от и до Канада, но организацията покрива служебните транспортни разходи.

Срокът за кандидатстване е до 30 юни, а документите, които трябва да представите, са CV, мотивационно писмо и кратък текст в рамките на 6 страници, който да покаже уменията ви за писане и обработка на информация. Кандидатства се само онлайн – формуляра ще намерите на страницата на института.

Информация за визи за Канада можете да търсите на координатите, посочени на www.zornica.com/Consulate/SOFIA_index.html.

Този вариант за стаж е добър, защото не е нужно да прекъсвате следването си – когато се върнете, още няма да е минала зимната сесия и ако сте ентусиасти, може да успеете да си вземете изпитите. Само в случай, че преподавателите ви са склонни да направят
компромис за присъствията ви по време на лекции и упражнения, разбира се. Успех!

Десислава Гичева

Няма коментари:

Публикуване на коментар