ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, декември 07, 2009

Журналистите избраха Факултетен студентски съвет


Покрай изборите за кмет на София студентите от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) трябваше да изберат още едни хора, които да ги управляват. С други думи, бяха проведени избори за студентски съвет на факултета.

Този път организацията беше на ниво. Получихме си информацията за условията за кандидатстване за постовете в съвета по email-а навреме. Това обяснява и големия брой кандидати – 13. Дванадесет от тях вече ще се съвещават за съдбините на колегите си. На спечелилите – честито!

В интерес на истината доста колеги гласуваха. Донякъде спомогна и фактът, че изборите се проведоха в сряда 18 ноември). В средата на седмицата явно по-малко младежи проспиват лекциите в домашна обстановка и ако това е било взето предвид – браво!

Но самите избори не са толкова важни. В съвета влязоха всички, получили поне един глас. Сега предстои да разберем на какво са способни колегите ни. И ще си позволя да перефразирам думите на Мила Дойчева, един от членовете на съвета: „Искаме в съвета да има хора с идеи”. Идеите са хубаво нещо – началото на всяко начинание.

Първата цел на нашите колеги е подобряване на диалога с преподавателите. Желанието им обаче няма да е достатъчно. Ако сбирщината професори се забатачи като магаре на мост, някои преподаватели (няма да споменавам имена) ще продължат да ни смятат за непознати 5 минути след като сме излезли от тяхна лекция (Да, това се случи наскоро). Упорството или апатията на деканския съвет и преподавателите може да провали всяка инициатива на колегите – тези в съвета и тези извън него. Единственият шанс на учащите във факултета е да сме избрали хора, които могат да се справят със ситуацията въпреки тези, с които водят диалог. Надали, ама а дано! Успех, колеги!

Николай Гергов

Няма коментари:

Публикуване на коментар