ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, декември 07, 2009

Да запразним алтернативно


...или как да покажем прасето в себе си почти без пари

Какво му трябва на човек през месец декември? Топли дрехи, покрив над главата, храна и добри приятели. Какво му трябва на един студент на осмия ден от този месец? Изброеното, заедно с необходимите вредни за черния дроб вещества.

Традицията повелява учащите да отбелязват заедно светлия празник, като за целта разкриват най-тъмните черти от своя характер. След съответното количество изпратена от вуйната 65-градусова ракия студентът-шаман изпада в транс и извършва серия от магически движения, които следва да бъдат ритуално разглеждани в Интернет от поколенията.

Уви, днес осми декември се отбелязва скъпо, марково и комерсиално. Тази ситуация дълбоко дискриминира обикновения студент-пролетарий, които е стаил тонове емоции в своето сърце и нито лев в джоба си. За всички подобни рицари на печалния образ са следните идеи за прекарване на студентския и всички останали зимни празници.

Три метра под земята ООД
Кой е казал, че най-добрите купони стават само над земята? Панелното мазе е прекрасен терен за частно парти с участието на максимум трима гости, дамаджана с домашна ракия и сланина.

За озвучаване може да се използва телефон. Бетонните стени ще създадат саунд, сравним с този на добрите дискотеки в Банско. Допълнителна екстра са ромите, които по някое време ще се присъединят към забавлението в търсене на зимнина.

Парад на любовта и гонореята
Централна гара е едно много недооценено място. Толкова много любови са приключвали и колко много интимни въшки са започвали своите пътешествия на пероните и в модерните помещения... Транспортният възел предлага не само (пластмасови) свирки за по 3 лева бройката. Озвучаването е на световно ниво, като специалитет е невероятният микс от профучаващ експрес за Москва, предозирала с валериан лелка по високоговорителя
и устройство за гонене на птици. Естественият епицентър на купона е в района на Часовника, където услужливи таксиметрови шофьори ще извозят за 10 лева на километър вас и срамните ви въшки.

Офертата на СКГТ
Грубоватият сексапил на градския транспорт не може да се замени с нищо. Навръх празника някоя от култовите линии като 73, 83, 56 и 79 ще се превърне във ваш втори дом. В компанията на пенсионери, роми и психично болни една прилично голяма групичка приятели може да отприщи алкохолната си мощ. Като бонус идва и насладата от пейзажа на софийските крайни квартали и села и турбозвуците от радиото в шофьорската кабинка. Прочее, за водача на рейса е добре да предвидите резервна дамаджана с ракия. В замяна той съвестно ще затваря вратите и така няма да изпаднете от превозното средство вследствие на клатушкането.

Алма Малеее....

Къде един студент би се чувствал най-естествено по време на своя празник? В своя университет, разбира се! Ректоратът на СУ е един своеобразен БИАД, бихме казали. Съчетанието от пожълтял мрамор, облепени с хартия стени и изоставени ремонти е вдъхновило не един и двама интериорни дизайнери през годините.

Допълнителен бонус са множеството преподаватели, които всекидневно се сблъскват с тежката задача да намерят повод за запой. Професорската мъдрост и интелектуалният колорит ще дадат на вашия празник онази тънка изтънченост, която прави българското висше образование уникално в света.

Явор Николов, Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар