ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, декември 07, 2009

Започва четвъртият Медиен панаир


За четвърта поредна година се провежда медиен панаир „Журналисти по теория, журналисти на практика” от 30 ноември до 4 декември. Домакин е Факултетът по журналистика и масова комуникация. Събитието съчетава разнообразни формати – представяния на книги и документални филми, студентски изложби, отворени дискусии на актуални теми, научна конференция с международно участие. Водещи медии отново ще представят в рамките на 30 минути своята концепция, нови продукти или просто ще споделят със студентите своята визия за медийния пазар в България днес и утре.

Освен четирите дискусии, програмата на панаира включва още представянията на книгата „1989/2009: Reflexionen über die Wende in Bulgarien” (1989/2009: Размисли за прехода в България) и на студентски филми съответно от 12:00 и 15:00 часа в понеделник. На третия ден (02.12.) ще се състои кръгла маса на тема „Балканските медии в годините на прехода” от 16:00 часа с модератор доц. д-р Мария Нейкова. В четвъртък в 10:00 часа ще бъде открита конференцията „Медии и преход в регионален и глобален контекст – балканска преспектива”. Водещи на конференцията ще бъдат доц. д-р Мария Нейкова, проф. дсн. Петранка Филева и гл. ас. д-р Мария Попова. Всички събития част от медийния панаир ще се проведат в 13 зала на Факултета.

По традиция в организацията на събитието са ангажирани Фондация “За ново партньорство в журналистиката”, със съдействието на PRoPR Агенция.

Жени Гутева

Няма коментари:

Публикуване на коментар