ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

понеделник, ноември 16, 2009

Басня за кръговата система на държавното управление


Крали Марко и Чък Норис правеха състезание по канадска борба и едновременно с това се гледаха немигащо. Разбира се, бяха твърде заети, за да убият с поглед гаргата, която им правеше фотосесия, затова се правеха, че я няма. Тази гарга работеше за елитен папарак, работещ за елитно списание с цвят охра.

Чък и Марко бяха като канари – час, два, три... миг безвремие, в който гаргата успя да обори теорията за относителността. Гаргата снимаше един и същи кадър, те не се помръдваха. Разходът на лента беше престъпен.

За да не спират с канадската борба, Крали Марко и Чък Норис се разбраха – единият ще сготви вечерята (две риби и пет хляба, които да нахранят българите), а другият ще сложи масата, известна още като софра. Речено – сторено. Убиха гаргата с поглед и я сервираха в собствен сос – тя горката се наака в страха си.

Извод: когато слушаш някого, който чул от втори, който разбрал от гарга, тогава ще вярваш в Чък и Марко. И ще ги избираш през 4 години. А всъщност ги избира гаргата.

Николай Гергов

Няма коментари:

Публикуване на коментар