ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

събота, ноември 14, 2009

Волейболистките на СУ втори в Белград


Женският волейболен отбор на Софийски университет постигна нов успех зад граница. След първото място на студентския спортен фестивал в Истанбул през май сега нашите станаха втори на силния турнир в Белград.

Проведеното на 17-и и 18-и октомври състезание беше отлично организирано. Шест от осемте участващи тима бяха сръбски университети, имаше и отбор от Босна. Именно срещу босненците нашите изиграха първия си мач в груповата фаза. Стигна се до тайбрек, след като тимовете си размениха по един гейм. В решителната част българките победиха и излязоха по-уверени във втория мач, където надделяха категорично над един от сръбските отбори с 2:0 гейма.

След тези две победи класирането на полуфинал беше сигурно. Въпреки това възпитаничките на треньора Петър Колев изиграха силно и третия си мач в групата. Там обаче срещнаха шампионките от миналогодишното издание на турнира – отбора на ФОН
(Факултет по организационни науки). Сръбкините играха добре и победиха нашите с 2:0, макар и с малки разлики в точките на геймовете. Независимо от загубата българките продължиха напред като втори отбор в групата си. На другия ден съперникът им за полуфинала мистериозно не се яви на мача и нашите се класираха служебно за финала. Там срещу тях отново се изправиха сръбкините от ФОН. СУ се опънаха на противника и в този мач, но след неубедително посрещане загубиха с 0:3 гейма и останаха втори. Въпреки тази загуба волейболистките бяха доволни от представянето си в Белград. Те очакват с нетърпение републиканското студентско първенство от 3 до 5 ноември и международния турнир в Милано две седмици по-късно.

Тодор Ковачев

1 коментар:

  1. Уважаема редакция , напомням Ви че на 21.11.2009 и 22.11.2009 г. в Благоевград се провежда Републиканско студентско първенство по плуване , където студентите от Су се представят блестящо. Надяваме се да намерите няколко реда за да отразите събитието. Поздрави- ваша почитателка

    ОтговорИзтриване