ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, ноември 13, 2009

Любо и Гонзо не уцелиха момента


Любо Пенев и Георги Иванов – Гонзо започнаха треньорските си кариери начело на грандовете в българския футбол. Изглежда двамата предприеха необмислен риск, като се съгласиха да оглавят ЦСКА и Левски, докато все още прохождат в треньорството. Пенев вече загуби титлата миналия шампионат. През този сезон започна добре, но последните седмици формата на отбора му върви стремглаво надолу. Георги Иванов пък първо започна само като спортен директор. След оставката на Ратко Достанич, Гонзо реши да стане временно и треньор, а през зимната пауза трябва да се намери кой да води Левски за постоянно. Отборът леко живна в първите мачове под ръководството на Георги, но и с него начело, няма кой знае какви надежди за излизане от дупката.

Проблемът и за двамата е, че отборите им се намират в период на неразбории. Собствениците на червените все още навлизат в родната футболна реалност, имат и да изплащат предишни дългове на клуба. Левски е в невиждана криза, а напрежението около отбора е огромно. И Гонзо и Любо засега се радват на доверие от страна на феновете, но то е единствено заради изявите им като футболисти. На терена двамата никога не са бягали от отговорност, не бягат и сега. Само отговорност и желание обаче не са достатъчни, те трябва още доста да се развиват като треньори. Въпросът е ще има ли кой да ги чака да се развиват? Нито футболните босове у нас, нито феновете са особено търпеливи. Затова Любо и Гонзо май не уцелиха момента.

Тодор Ковачев

Няма коментари:

Публикуване на коментар