ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, април 09, 2009

Без бира в парка?!

Уважаеми съграждани, колеги и приятели, поздравяваме ви с приемането на новата наредба за обществения ред и сигурността на София.

Както вече може би сте чули, тази наредба забранява викането, шумния говор, пеенето, свиренето и създаването на друг „неестествен” шум, консумацията на спиртни напитки на обществени места, частни имоти, улици, площади, градинки, паркове и др. За повечето от нас това е равносилно на „без повече бира в „Борисовата“ лятото и вечеринки с китари на беседката пред блока”.

Тъй като тази част от Наредбата притесни много млади хора и засегна един от малкото останали начини за забавление, които излизат под 100 лева, „Свободен вестник” отиде право в Столичния общински съвет на „Московска” 33, за да се срещне... не с Бойко Борисов, но с един от съставителите на тази наредба – заместник кмета по реда и сигурността Юлия Ненкова. Тя ни запозна с подробности от Наредбата, чиято единствена цел е да направи София едно по-добро място. За нещастие, колкото и ние да искаме това да стане, колкото и закони и наредби да се приемат, винаги ще има нещо, което да попречи.
Най-трудната част за запазването на реда и сигурността е регулацията. Така че спокойно – едва ли скоро ще се случи да ви глобят за това, че си пиете бирата на пейките пред НДК, а ако искате да „обадите” някоя съседка, че си хвърля боклука през терасата, трябва да има поне двама души свидетели на този акт, за да я глобят. За да направите купон между 22 и 8 часа пък трябва да имате съгласието на 50+1% от съседите и изрично от тези, които са в непосредствена близост до вашия апартамент. Ако живеете в Студентски град, разбира се, не е трудно повечето ви съседи да се съгласят и дори да посетят купончето ви.

От сега нататък внимавайте повече, защото новата наредба регламентира много повече нарушения и от Столичен общински съвет обещават, че допълнително ще се назначават хора, които да следят за спокойствието и сигурността на софиянци.

Ваня Богданова

1 коментар:

  1. Егати.
    Като чувах за тая наредба, се хилех като на шега. Те взели, че наистина я приели! Полудели ли са?!

    ОтговорИзтриване