ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

събота, юни 05, 2010

Хамбар в центъра на София


„Не съм виждала хамбар, ама това прилича на плевня.”

И то една от най-яките плевни, в които сте стъпвали. В „Хамбара” на никого няма да му направи впечатление, ако се поовъргаляте по земята като магаре, издавате странни звуци като пернат добитък или се напиете като прасе. Поне ще знаете, че сте се намирали в шашава арт обстановка, че пиенето е било скъпичко, но качествено, и, най-важното – пълно е с хора, които са по-чалнати от вас.

На ул. „6-ти септември” 22 (или просто в шестото ъгълче на малките пет кьошета) всичко си остава между 4-те паяжинясали стени и двете големи дървени фигури зад бара. Според легендите някога тук се е помещавала тайна печатница на Георги Димитров и до днес се е запазила романтиката от едно време. Единственото осветление са свещи, а вдъхновението е толкова концентрирано, че можете да го нарежете на кубчета. Ще се влеете в потока на хората, които са различни, мислят нестандартно и правят, пият и пушат това, което им харесва.

В малките часове на нощта можете да очаквате всичко – летящи бутилки от бира, предложения за нестандартни сексуални комбинации, запознанства със странни птици. Нашият съвет е да пробвате – опредлено е различно, забавно и не представява голяма заплаха за живота и здравето Ви.

Галя Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар