ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

събота, юни 05, 2010

Културолог матира конкуренцията


На 17 май в клуб ресторант „Яйцето” се получи необикновено раздвижване и суетене – започваше ежегодният турнир по шах, организиран от Студентския съвет на СУ „Климент Охридски”. Уютният и същевременно тържествен вид на залата спомогна за приятното протичане на турнира. Желаещите да се включат бяха 49 и се оказаха повече от предвидените места. Въпреки това всеки получи своя шанс да се изяви пред черно-бялата дъска. В 16.00 часа часовниците бяха включени и ускореният шах започна.

Международни шампиони се оказваха лице в лице с аматьори, но именно това беше очарованието на състезанието. То продължи почти четири часа и завърши с най – напрегнатите последни четири партии, които определиха победителите. Призът гросмайстор грабна Христо Велчев, 4 курс Културология, след оспорвана партия с Владимир Тошев, 1 курс, Право. Третото място заслужено получи една от трите достойни представителки на нежния пол - Мария Владимирова, 1 курс Публична администрация,
следвана от колегата си от 4 курс Георги Матеев. Вечерта завърши с грамоти, купи и почерпка. Информация за пълното класиране може да намерите на http://students.uni-sofia.bg/.

Косара Белниколова

Няма коментари:

Публикуване на коментар