ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, януари 23, 2009

За еволюцията на човешката апатия и печатарското бързодейтвие

Сигурно някъде съм го отбелязвал, но идеята за "Свободен вестник" се появи крайно неочаквано - във вечерта преди поредния протест. Не беше много ясно нито какво ще се получи, нито дали въобще идеята си струва. Всичко това се развиваше преди 10 дни, преди баталиите пред НС и преди всички глупости из медиите, които се изговориха по повод на тях. Времето си минаваше, "Свободен вестник" се превърна в това, което е, но развитието на протестите най-меко казано тръгна в негативна посока. Някак логично недоволството на хората се превърна в това, което видях преди два дни, а аз видях един карнавал, да не кажа цирк. Хиляда човека, разделени на две; Йоло Денев; общи опозиционни лафове; Валдес и Замунда Банана Бенд - това ли ще донесе промяната?
Въобще, в последно време станаха модерни "поп-фолк протестите" - с музичка, примирени хора и никакъв смисъл. Да си заведеш гаджето, да повикате малко и после да се стоплите в "Най", един вид. Не бих казал, че ми допаднаха действията на маскираните момчета на 14-ти, но те поне доведоха до някаква реакция, а сега полицаите ни се подсмиваха иронично. Ако мирните протести ще са символични протести, то май трябва да награбваме или паветата, или куфарите...

Едно зло, както е известно, никога не идва само. Поради някакъв мистериозен организационен проблем в печатницата ще излезем някъде в светлото бъдеще. Издание с двуседмични новини ни е ясно, че става само за назадничава употреба, поради което качихме в Интернет PDF версия( Линк тук ). Разпространявайте файла, има смисъл от този първи брой, най-малкото заради коментарите, които се надяваме да получим.
Другата седмица символично ще раздадем тиража, жалко, че стана така.

Успех на сесията,
Явор

Няма коментари:

Публикуване на коментар