ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

четвъртък, януари 22, 2009

Народ - на роб

„Свободата е на върха на меча”-тази сентенция е вдъхновила хиляди,може би милиони хора да загинат за кауза.На върха на палката се закрепи властта на БКП.Да,това е БКП,това не е тройна коалиция от европейски партии,а кръвосмешението между децата на лидерите на комунистите и тези ,които едно време организираха атентати срещу тях.Това са хора,родени за диктатори и/или жалки отрепки.Това са хора ,които са глупави и хитри като древните психопати ,водили народите си към разрушение.
А те си имат и своята армия-жандармерията.Миков нарече полицаите „органите на реда”.Но те бяха инструмент на хаоса.Бесни хрътки ,многочислени,разпенили се,биещи тези,до които успяваха да се докоснат.

Дълго няма да забравя как един младеж изкрещя: „Аз съм българин,защо биете българи?”.Те го пребиха.Той дори не стоеше на пътя им.Просто не побягна.И те го пребиха.Той плати за греховете на 15-годишните скинари,които бяха раздразнили кучетата ,но поддържаха дистанция от 50 метра.Полицията би хората така,както не са ги били отдавна.Но ние отдавна не бяхме протестирали.Това беше отговорът на БКП , когато народът им припомни,че ни управляват демократично.Нима ги е страх от протести?От мирен граждански протест?Едва ли.Те просто ни припомниха,че сме роби.Но вчера не бяхме роби.С бесни хрътки от едната страна и недоразвити фашисти от другата,ние не бяхме роби.Но бяхме малко,бяхме слаби.Но се изправихме.
Протестът беше убит.Гласът ни –заглушен.Миков беше звезда.И сега,ден по-късно сме забравени.За един ден хората забравиха,че е имало граждански протест.Само схватки между хулигани и органи на реда.За това се говори.
България не е държава,България е територия.Страната на мутрите.И те ще ни бият.И ще пускат хрътките срещу непокорните си роби.Който се чувства роб не може да бъде спасен.Всички други-ще бъдем жертвените агнета на невъзможна кауза.Да живее България-свещената земя на мъртвите души.

Николай Гергов

1 коментар:

  1. Изключителна статия!
    Грозното обаче идва от факта, че отразвява една действителност, която ни е до болка позната.. Явно една голяма част от българите все още не е съзряла достатъчно, за да захвърли "оковите" на роба...а срещу това е трудно да се бориш...

    Успех с вестника!!!

    ОтговорИзтриване