ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

сряда, януари 21, 2009

Дебатът за Студентски град

На 15.01.2009г. в Аулата на Софийския университет проф. Илчев, ректорът на УНСС, министърът на образованието Даниел Вълчев, представители на студентски съвети и организации се събраха, за да обсъдят съдбата на Студентски град. Бяха изложени проблемите на студентското градче и на неговите жители, а отговорните лица за пореден път обобщиха всичко, което може и не може да се направи и не пропуснаха да подчертаят направеното.

За Студентски град районният кмет ХХ обясни, че повторното одържавяване на земите в този район би струвало повече, отколкото да се построи на друго място. Стана ясно, че от една страна Студентски град се стопанисва като обикновен квартал на София, а от друга има специален статут. Обвинения за това, кой е виновен, се сипеха от всички страни на залата, докато развълнуван студент не възкликна: „Значи студентите са виновни за всичко така ли?”.
Конкретните предложения на ХХ(кмета) бяха по отношение на злополучната дискотека „Амнезия”, за която обеща, че ще бъде затворена и превърната в културен център или библиотека. За останалите увеселителни заведения в района кметът поиска мнението на студентите. Даниел Вълчев пък обеща да реши поне частично жилищният проблем на Пловдивския университет. Както е известно, той не притежава нито едно общежитие. Министърът се ангажира да осигури един блок за студентите до края на годината.
Представител на студентска организация „Призив” засегна въпроса защо се има такси за безплатно по конституция висше образование, но, очаквано, не му беше отговорено.

Ваня Богданова

Няма коментари:

Публикуване на коментар