ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, януари 15, 2010

Какво да хапнем през януари


Зимната ваканция от реколта 2009 е вече в миналото. Отпразнували сме Коледа и Нова година подобаващо, завърнали сме се с известно нежелание в София и малко по малко започваме да се ослушваме кога и какви изпити ни чакат. В паузите между личните учебни блокове обаче всеки от нас заслужава малко време, прекарано в консумация на вид душевна храна. За някои това е непременно запознаване отблизо касовия филм ,,Аватар``. За други като мен пък киносрещата с Шерлок Холмс и Гай Ричи изглежда по-примамлива. Но всеки луд с номера си..ако все още не сте гледали продължението на ,,Здрач`` и през януари имате възможността да поправите този...(не мога да се пречупя
и да кажа ,,този пропуск``) факт. Но ако се юрнете да водите приятеля си на ,,Новолуние``, ще ви кажа само – недейте. Има сцени, на които той няма да се чувства особено комфортно. Ако все пак решите да не го дразните и да се забавлявате заедно ,,С жени на море`` е приемлив компромисен вариант. Вярно е, че филмът не блести с главозамайващ хумор и брилянтен замисъл, но поне е свеж и ненатоварващ. И като говоря за леки и забавни кинопредложения ,,Планета 51`` заслужава вниманието ви. 3D-нашествието на симпатяги-извънземни може и да ви накара да забравите, че имате 7 изпита да кажем.


Ако душата ви е по-изтънчена може да не я тъпчете с кинокалории. Нов драматичен театър ,,Сълза и смях`` разполага с постановки, които ще подействат на вътрешното ви Аз не само количествено, но и качествено. С други думи – струват си. А и от друга страна театърът предлага на студентите 50 процента намаление от цената на билета. Аз искрено бих ви препоръчала ,,Мармалад``. Пиесата е дело на театър ,,Улицата`` и ако си падате по шантави импровизации, то това е вашата постановка. Но ако сте жена и се намирате във философско извисен душевен период например и в същото време ви се ще да се усмихнете (но на нещо по-така), Нети, Стефания Колева, Силвия Лучева, Нона Йотова, Иска Ангелова и Кристина Янева могат да ви помогнат това да се случи. Всичко, което се иска от вас, е да си купите билет за комедийната драма ,,Красиви
тела``. Народен театър ,,Иван Вазов`` изкушава с нашумялата постановка на Явор Гърдев ,,Козата или коя е Силвия?``.Освен нея в програмата за януари присъстват и заглавия като ,,Вишнева градина`` на Чехов, ,,Идеалният мъж`` на Оскар Уайлд и ,,Сако от велур`` на Станислав Стратиев.

Разбира се покрай изпити може да не ви е нито до театър, нито до филми. Но ако кажете, че и хубава музика не ви се слуша ще сметна, че съвсем сте се сдухали покрай тия изпити. Всеки четвъртък в ,,Маската``, Студентски град, се случва възможно най-приятелското и позитивно караоке. Защо ли? Защото и да пееш фалшиво всички ти се радват. Сряда вечер в ,,Строежа`` пък по закон е ретро парти. Понеделниците обикновено са тематични – хип хоп, алтърнатив, суинг. Е, крайните етно изпълнения липсват, но едва ли някой ще се затъжи за тях.

Каквото и да си говорим, независимо сесия или не, студентът има нужда от въздух. А по какъв начин ще осъществи фотосинтезата остава негов личен избор.

Десислава Желева

Няма коментари:

Публикуване на коментар