ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, януари 15, 2010

Футболистите на СУ с шанс за титлата


Тимът е само на три точки от лидера, бие и на футзал

Завърши полусезонът в студентското първенство по футбол. В последния си мач за годината отборът на Софийски университет победи този на ХТМУ с 2:0. Головете отбелязаха Иванов от дузпа през първото полувреме и Чолев в края на мача. Възпитаниците на треньора Георги Игнатов категорично надиграха своя опонент, но многото пропуски ги лишиха от по-изразителна победа.

Така СУ ще зимува на трето място в таблицата със спечелени 10 точки от 5 мача (три победи, един равен и една загуба). Със същия актив са съставът на Датския колеж, който тази година се представя изненадващо силно, след като в последните години беше традиционен аутсайдер в надпреварата, както и формацията на МГУ. На първите две места са УНСС (по-добра голова разлика) и ТУ с по 13 точки. Важно е да се отбележи, че СУ има мач по-малко от лидерите, след като двубоят от първия кръг с УАСГ беше отложен и ще се играе напролет. Освен това в директните срещи със зимните първенци момчетата не се посрамиха – завършиха 0:0 с УНСС и разгромиха ТУ с 5:2 в най-добрия си мач за полусезона. Прави впечатление незавидното място в класирането, на което остана НСА – на точка зад СУ, макар и сблъсъкът с момчетата от Спортната академия да бе загубен тежко с 0:3. Многото равни мачове обаче отредиха тази позиция за футболистите на спортната академия.



През пролетния полусезон предстоят седем мача за момчетата на Георги Игнатов. Програмата показва, че те ще са с по-леки противници с изключение може би на Датския колеж и „полицаите” от АМВР. Тимът успя да набере добър точков актив от срещите с добрите отбори в групата и при една победна серия напролет може да се мисли за изключително успешно крайно класиране. СУ никога в историята си не е печелил студентското първенство в София, но ето че сега има реален шанс. След като изпрати миналогодишния сезон повече от успешно с класиране на трето място в областната
надпревара и отпадна на ¼-финал в републиканското първенство, сега отборът отново се е прицелил високо. Класиране сред първите четири в София отново ще изпрати тима на републиканското.

Освен това в края на 2009 г. се изиграха два мача от груповата фаза на традиционния студентски зимен турнир по футзал, който този път ще продължи и през втората половина на януари 2010 г. В тях СУ завърши наравно 1:1 със състава на ВУЗФ, който не участва в първенството на голям терен, и победи Датския колеж с 5:3. Предстоят още два мача в групата срещу УАСГ и ВТУ, като първите три отбора продължават на четвъртфиналите.

Не на последно място в равносметката за този полусезон отбелязваме и третото място, което момчетата завоюваха на престижен турнир в зала в италианския град Милано.

Напролет предстоят нови битки по всички фронтове. Пожелаваме на отбора победи и красива игра.

Ангел Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар