ЧЕСТНО...или нашата програмна статия

„Свободен вестник” е нашият отговор на обвиненията, че младите хора в България са незаинтересовани от случващото около тях.

Прочети повече>

петък, февруари 04, 2011

Щерева издава сборник за любовта


„Любовни упражнения” е заглавието на последната книга на Ваня Щерева, която представлява сборник с разсъждения и мнения за любовта на 32 артисти, журналисти, писатели, които певицата е събрала в едно. Премиерата на книгата ще се състои на 7 февруари, седмица преди празника на влюбените българските читатели ще могат да се запознаят с любовните откровения на Любен Дилов-син, Миролюба Бенатова, Ники Кънчев, Стефания Колева, Юлиан Вергов, Калин Терзийски, Тома Марков и други известни лица.

Новината, че Ваня Щерева издава нова книга, не звучи никак ново, като се има предвид, че последният ѝ роман по „Стъклен дом” все още не е отшумял. Очевидно певицата не се е задоволила със споделената слава между нея и сериала и е решила да се появи на пазара със самостоятелен проект. Авторката описва „Любовни упражнения” с думите „домашни работи на един клас от смислени хора”, описание, което много напомня на водещата идея в една от предишните книги на Ваня. Нищо лошо, но всичко (колкото и оригинално да е), повторено няколко пъти губи първоначалното си звучене. Ще изчакаме тази книга на Щерева да се появи официално, за да проверим дали новото е всъщност (не)добре забравено старо, или откровенията на избраните артисти ще си заслужават вниманието.

Щерева проби на книжния пазар с няколко добри книги и с тях трябваше да залезе. „Образцов дом” и „30 неизвинени” спомогнаха името на музикантката да се разчуе на книжния пазар, както и на следващите ѝ издания да се продават по-успешно. Ваня попадна сред онези лица, чиито книги се купуват, само защото имената им се чуват тук и там в родните медии. Стойността на написаното, обаче, е незадоволителна. А когато усети, че се е изчерпала, певицата започна да събира чужди мисли, да ги връзва с червена панделка и гордо да рекламира поредната си нова книга. Това ни представя за втори път завършилата НАТФИЗ музикантка Ваня Щерева. Надяваме се „Любовни упражнения” да е по-добро преписване на чужди мисли от романа по сериала „Стъклен дом”, който уж трябваше да върне вниманието на четящата публика върху певицата.

Петя Каравасилева

1 коментар:

  1. Хммм... само да не се окаже, че са любовни изпражнения, ще ме извините за израза. Опитах се да прочета "Фасове", но я зарязах някъде по средата. Истината е, че се забавлявах повече на коментарите на Любен Дилов син, отколкото на уж хитроумните разказчета на самата авторка. И съм абсолютно съгласна с това за преписването на чуждите мисли :)
    argi

    ОтговорИзтриване